Mistænkt for spionage - ville finde min ekshustrus elsker

I 2012 fik en norsk-iransk mand, der er tiltalt for spionage, mistanke om, at hans hustru havde en affære.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da en norsk-iransk mand i efteråret 2018 opsøgte en eksiliraners adresse i Ringsted, skete det ikke som et led i et samarbejde med en iransk efterretningstjeneste, som anklagemyndigheden påstår.

Han tog til Ringsted for at finde den mand, som hans ekshustru flere år tidligere angiveligt havde haft en affære med.

Det forklarede den norsk-iranske mand under et grundlovsforhør i oktober 2018, hvor han blev sigtet for at spionere for Iran i Danmark.

Desuden blev han sigtet for at medvirke til planlægningen af et drab på en herboende iraner. Begge dele er han siden blevet tiltalt for.

Forklaringen fra grundlovsforhøret er mandag formiddag blevet læst op i Retten i Roskilde af senioranklager Søren Harbo.

Ville finde ekshustruens tidligere elsker

Konkret er manden, der har norsk statsborgerskab og iransk baggrund, tiltalt for i dagene 25. til 27. september 2018 at have taget billeder og optaget video ved en eksiliraners hjem i Ringsted.

Billederne skulle ifølge anklagemyndigheden bruges af en efterretningstjeneste i Iran i forbindelse med forberedelserne af et attentat på eksiliraneren.

Politiaktion Storebælt
Læs også
Iraner på anklagebænken - tiltalt for at hjælpe med at forberede drab i Ringsted
Politiaktion Storebælt
Læs også
Iraner på anklagebænken - tiltalt for at hjælpe med at forberede drab i Ringsted

Den norsk-iranske mand tog efter eget udsagn til Ringsted, da han hørte, at ekshustruens tidligere elsker havde fået en ny hustru.

Han ville fortælle kvinden, hvad det var for en mand, hun havde giftet sig med, forklarede han i grundlovsforhøret. Ifølge den tilrejsende nordmand var der tale om en ægteskabsbryder.

Selv blev han skilt fra sin hustru i 2014. De har tre børn sammen.