Mistænkt for drabsforsøg bliver varetægtsfængslet i fire uger

En 32-årig mand, der var eftersøgt og mistænkt for et drabsforsøg i Ringsted, har meldt sig selv til politiet. Retten var besluttet at varetægtsfængsle manden indtil 22. december.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 32-årige mand fra Ringsted, som Midt- og Vestsjællands Politi 1. november efterlyste som mistænkt for et drabsforsøg i Ringsted, har meldt sig selv til politiet torsdag morgen.  

Det oplyser Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi. 

Manden dukkede op sammen med sin advokat på en politistation i Midt- og Vestsjællands Politikreds. 

Han er sigtet for forsøg på manddrab og blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde torsdag klokken 11.00. Her besluttede retten at varetægtsfængsle manden i fire uger.

Offer lå og sov

Drabsforsøget fandt sted natten til den 26. oktober på Anlægsvej i Ringsted. Her lå det 42-årige offer og sov, da døren til hans lejlighed blev slået ind kort før klokken tre.

Herefter overfaldt to mænd angiveligt den 42-årige med et slagvåben. Derudover blev manden to gange stukket med en kniv, før de to gerningsmænd igen forlod lejligheden.

- Manden ligger og sover i sin lejlighed, og døren bliver sparket ind, og så oplyser han selv, at der kommer to personer ind, som begynder at stikke ham med en kniv. Indtil videre har vi identificeret, at han har to knivstik i sin torso, og så har han nogle skader efter mishandling på sin ene arm, sagde Lars Krogsgaard, der er vicepolitiinspektør fra Midt- og Vestsjællands Politi, dengang.

Læs også
Politiet efterforsker drabsforsøg - mand overfaldet i lejlighed
Læs også
Politiet efterforsker drabsforsøg - mand overfaldet i lejlighed

Den 42-årige mand blev efter overfaldet bragt til sygehuset i kritisk tilstand, men efter en operation kunne Midt- og Vestsjællands Politi oplyse, at han var meldt uden for livsfare. 

Relation til overfaldsmænd

Ifølge politiet kendte offer og gerningsmændene med al sandsynlighed hinanden forud for overfaldet. 

- Det er vores opfattelse, at der er en relation mellem den 42-årige mand og de to overfaldsmænd. Men vi kan ikke på nuværende tidspunkt sige mere om, hvad der er motivet til overfaldet, sagde Lars Krogsgaard.

Drabsforsøg Ringsted2
Læs også
Politiet har identificeret formodet gerningsmand fra drabsforsøg
Drabsforsøg Ringsted2
Læs også
Politiet har identificeret formodet gerningsmand fra drabsforsøg

Den 1. november gik politiet ud med en offentlig efterlysning og billeder af en mistænkt, som man havde identificeret som mulig gerningsmand. 

Den mistænkte var i forvejen kendt af politiet, men politiet ønskede ikke at oplyse for hvad. 

Politiet har endnu ikke fundet ud af, hvem den anden mistænkte er, men håber at komme det nærmere efter grundlovsforhøret i dag, oplyser Martin Bjerregaard. 

Politiet og TV2 ØST har fjernet billederne af den efterlyste, efter han har meldt sig selv. 


Nyhedsoverblik