¨

Minister besøgte have for krigsveteraner

Foto: TV ØST

Forsvarsminister Nicolai Wammen (S) besøgte mandag Veteranhaven i Slagelse for at høre mere om den store have og veteranernes arbejde.

Der var sommerfugle i maven hos René Pamperin, inden forsvarsminister Nicolai Wammen (S) kom besøg. Han skulle mandag se den 25.000 kvadratmeter store have for krigsveteraner, som René Pamperin står bag.

Haven ligger i Slagelse og hjælper veteraner ligesom René Pamperin med at komme videre i livet efter at have været i krig.

- Jeg fandt ud af, at det at være ude og arbejde i naturen gav mig mere ro i kroppen og gav mig en naturlig træthed, så jeg sov godt om natten, siger René Pamperin.

Have og højt til loftet

Han fik konstateret posttraumatisk stresssyndrom, efter han i mere end et år var næstkommanderende i Afghanistan. Derfor mener han, det er vigtigt at hjælpe andre i samme situation.

- Haven er i sin tid blevet startet som hjælp til mig selv, og da jeg fandt ud af, det virkede godt for mig, så åbnede jeg det som et tilbud til andre, siger René Pamperin.

Mandag lagde forsvarsminister Nicolai Wammen så vejen forbi haven for at høre om veteranernes arbejde, og hvordan det har hjulpet dem. 

- Mit indtryk er, at det er sted, man kan komme, selvom man har det svært som veteran. Der er i bogstaveligste forstand højt til loftet, siger Nicolai Wammen og peger mod himlen.

Næste gang er det Kongehuset

Projektet har da også vakt interesse hos ministeren.

- René (red. René Pamperin) og de andre hernede er med til skabe tro og håb for de veteraner, der ellers kan have det svært. Derfor er det et virkelig godt projekt, siger Nicolai Wammen.

For René Pamperin var det en god dag, og allerede nu ved han hvem, hans næste gæst skal være.

- Vi kunne godt tænkte os, at der var nogen fra Kongehuset, der kom forbi, og så hvad vi lavede, siger René Pamperin.

Haven planlægger at åbne som besøgshave i foråret 2016.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App