Med et 11,5 meter langt romkugletog kommer Banedanmark til Ringsted

Siden december har Banedanmark arbejdet i nye bygninger i Ringsted. Corona har udskudt indvielsen, som onsdag blev fejret med et 11,5 meter langt romkugletog.

Normal klippes en rød snor, når en bygning eller lignende skal indvies. 

Men til Banedanmarks fejring af nye kontorlokaler i Ringsted, var saksen skiftet ud med en kniv, og det røde bånd skiftet ud med et 11,5 meter langt romkugletog. 

340 medarbejdere fra Banedanmark flyttede i december ind i nye lokaler. På grund af corona, kunne det ikke fejres, men det lavede de om onsdag. 

- Ringsted er et helt centralt sted i forhold til jernbanen, så det er også helt naturligt, at det er her Banedanmark får så stort et domicil, hvor så mange medarbejdere får deres hoved-arbejdsplads, siger transportministeren Benny Engelbrecht (S), der skar det lange romkugletog over som markering på indvielsen. 

Sådan så det lange romkugletog ud.
Sådan så det lange romkugletog ud. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Som et led i politiske aftaler fra 2015 og 2018 blev det besluttet at 8000 statslige arbejdspladser skulle udrykkes fra hovedstaden. Netop det er Banedanmarks nye kontor i Ringsted en del af. 

Ringsteds Borgmester kan se flere fordele ved den nye kontorbygning. 

- Jeg er sikker på den her bygning bliver et varetegn, når du passerer Ringsted Station. Men over 300 medarbejdere betyder også noget for kommunens udvikling i forhold til at tiltrække virksomheder og arbejdspladser og dermed understøtte udviklingen, siger Henrik Hvidesten (V).

Glade medarbejdere

Bygningerne er 9700 kvadratmeter og indeholder blandt andet et uddannelsescenter og afdelinger som anlæg, infrastruktur og trafik. 

- Vi er glade for det, vi synes, det fungerer godt. Vi har haft fokus på at lave nogle moderne rammer. Der er rigtig mange mødefaciliteter og meget fleksibel indretning, siger Randi Skogstad, der er infrastrukturdirektør hos Banedanmark. 

Bygningen er 9700 kvadratmeter stor, og siden december har medarbejderne arbejdet i bygningen.
Bygningen er 9700 kvadratmeter stor, og siden december har medarbejderne arbejdet i bygningen. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

- Det er et super lækkert hus, vi har fået. Det fungerer virkelig i forhold til, at der både er ro til at arbejde, og et sted hvor man kan bevæge sig rundt, så man ikke forstyrrer. Så det er et godt arbejdsmiljø, siger Kirsten Hestbæk, der er sektionschef i Infrastrukturafdelingen. 

Det er ikke alle medarbejdere, der er flyttet til Ringsted, men med kontorets beliggenhed ved stationen, er det ikke et problem.

- Hvis nu der var et kvarters gang, eller man skulle ud og cykle, når man kom her til, ville det være besværligt. Man kan rejse sig fra sin plads mindre end ti minutter inden, man skal være på perronen for at nå sit tog, siger Kirsten Hestbæk.

Kirsten Hestbæk bor i København, men er rykket til Ringsted for at arbejde.