¨

Mange 100 kilo tøj samlet ind

Foto: TV ØST

Det bugner med tøj i regionens Røde Kors-butikker. I anledningen af Smid tøjet-kampagnen, har overraskende mange doneret tøj til det gode for formål.

Den seneste uge har der været ekstra fokus på, at Danmark skal smide tøjet til fordel for katastroferamte områder. Røde Kors har i samarbejde med TV 2 stablet en kampagne på benene, der har været i gang siden 1. april, for at få flere til at donere sit brugte tøj til Røde Kors. 

Og det er der overraskende mange, der har gjort. Hos Røde Kors i Ringsted har man nogle dage modtaget over 100 poser tøj om dagen, derfor er deres kælder stopfyldt med sække. 

- Vi har ikke stativer nok til al tøjet. Vi bliver nødt til at ligge det i nogle kasser i stedet, siger Susanne Würtz, der er butiksleder i Røde Kors i Ringsted.

De er dog ikke de eneste, der oplever et kæmpe boom i mængden af tøj. I Røde Kors i Næstved har de oplevet det samme, dog godt hjulpet på vej af Sydbyskolen i Næstved. I dag afleverede 2.E alt det tøj skolen været med til at samle ind, og mange af eleverne har selv taget en aktiv del i indsamlingen.

- Jeg tænkte, det ville jeg vildt gerne være med til. Så gik jeg hjem til min mor, og så fandt vi noget tøj, siger Carmen Norman Olsen fra 2. E på Sydbyskolen.

Skolens indsamling har fået følelserne frem hos aktivitetslederen i Røde Kors-Butikken i Næstved.

- Det er bare tanken, at de har gjort det. Det er helt fantastisk, siger Bitten Nielsen og fortsætter.

- Jeg må indrømme, at jeg blev så rørt, at jeg kneb en lille tåre, da jeg hørte det.

Overvældet over den store støtte, er de også hos Røde Kors i Ringsted. De har endda i disse dage svært ved at følge med.

- Jeg tænkte vi fik så meget i forvejen, så meget mere tøj kan det ikke blive til, men det kunne det altså. Der er mindst dobbelt så meget, siger Susanne Würtz. 

Støtten går til katastroferamte områder som Nepal, Syrien og Irak.

Hele indsamlingen kulminerer i morgen aften klokken otte med det store Smid tøjet gallashow på tv2.

02:09 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App