Mand gik fuld til køreprøve i Ringsted

En 60-årig mand mødte fuld op for at generhverve sit kørekort, som han tidligere har mistet på grund af spirituskørsel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Klokken var kun 9.12 i går, da en af politiets køreprøvesagkyndige stod klar i Søgade i Ringsted for at tage en 60-årig mand fra Ringsted op til køreprøve.

Men det blev der ikke noget af. Den 60-årige skulle have gået til køreprøve for at generhverve sit kørekort efter at en frakendelsesperiode for spritkørsel var udløbet.

Alkometeret måtte frem

Men han mødte op til prøven i går i så mistænkelig en tilstand, at den køreprøvesagkyndige ringede efter en politipatrulje med et alkometer.

Det skriver DAGBLADET Ringsted.

- En patrulje fik via en alkometertest bekræftet mistanken, så den 60-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og sigtet for spritkørsel, idet han havde haft en køretime inden deltagelse i den planlagte køreprøve, oplyser pressetalsmand Martin Bjerregaard, Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet oplyser aldrig, hvad alkometeret viser i spritkørselssager, fordi alkometeret kun er en rettesnor, mens blodprøvens resultat er gangbart bevis i retten.

Martin Bjerregaard oplyser dog, at politiet vil blive meget overrasket, hvis blodprøven kommer ud med et resultat under promillegrænsen på 0,5.