Mand anmeldte falskt knivstikkeri - synes politiet var for langsomme

En mand fra Ringsted blev træt af at vente på politiet - men nu risikerer han selv at blive straffet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Med varmere vejr og løftede coronarestriktioner er mange unge kommet i festhumør. Det er de også i Ringsted, hvor Lystanlægget midt i byen ofte danner ramme om fest og musik.

Det gjaldt også lørdag, hvor politiet klokken 21.32 fik en anmeldelse fra naboer til anlægget. De fortalte, at en del unge mennesker var forsamlet i området, og at der flere aftener i træk havde været meget høj musik til gene for naboerne. På grund af andre opgaver kunne politiet dog ikke rykke ud med det samme og ville vente med at rykke ud, til de var løst.

Men senere på aftenen måtte politiet i al hast sende adskillige patruljer afsted til området. Klokken 23.31 blev der nemlig ringet 112 med en besked om, at en mand skulle være stukket med en kniv i parken.

Da politiet ankom, fik de hurtigt kontakt til den 43-årige anmelder. Han var dog ikke blev stukket af en kniv - og der var heller ikke andre, der var blevet stukket, kunne politiet konstatere. Til gengæld kunne de konstatere, at anmelderen var en af de naboer, der tidligere havde ringet og anmeldt høj musik fra de unge i parken.

Den 43-årige mand havde dog været utilfreds med, at politiet flere timer efter hans anmeldelse ikke var dukket op. Derfor besluttede han sig for at ringe til alarmcentralen og sige, at han var blevet stukket ned, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport.

Håbet var, at anmeldelsen ville få politiet til at rykke ud hurtigere. Det gjorde de for så vidt også - men manden er nu sigtet for falsk anmeldelse og for at have fået politiet til at rykke ud til et strafbart forhold, der slet ikke var sket.

Falsk anmeldelse i Straffeloven