Må finde sig i støj fra motorvejen

Hvis man bor tæt på en vej ejet af staten, må man finde sig i støjen. Det erfarer borgere og Ringsted Kommune

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Trafikken på Vestmotorvejen, dele af Næstvedvej i Vetterslev og Høm kan ikke se frem til at få mindre støj fra de statsejede veje, de bor i nærheden af. Det skriver Sjællandske.dk.

Ringsted Kommune har sendt et høringssvar til Vejdirektoratet. Det er sket i forbindelse med en høringsfase i forbindelse med de planer Vejdirektoratet har med støj fra veje i 2013-2018.

Trafikken larmer nemlig så meget, at naboer til vejene er udsat for alt for meget støj.

Det er Vejdirektoratets ansvar, da Motorvejen og det meste af Næstvedvej er statsveje. Det betyder, at det er dem, der hæfter for omkostningerne, hvis der skal opsættes støjdæmpning.

Ingen hjælp

Indtil videre har Ringsted Kommune ikke fået meget ud af, at sende et høringsvar til Vejdirektoratet. Som situationen ser ud lige nu er der ingen hjælp at hente for de støjplagede borgere og kommunen. Og hjælpen kan ligge i en meget fjern fremtid. De ved ikke, hvornår de får svar på, hvad der skal ske med støjen.

Vejdirektoratet kan ikke gøre noget langs motorvejen, fordi det kræver ukendte særbevillinger fra Folketinget.

Og det er faktisk helt umuligt at opsætte noget, der kan dæmpe støjen langs Næstvedvej. Det svarer Vejdirektoratet til kommunen.

- Vi kan ikke gøre andet end at holde øje med sagen. Bliver der mulighed for at søge penge fra bevillinger eller andet, vil vi gøre det, siger udvalgsformand Klaus Hansen (V) til DAGBLADET Ringsted.

Det skriver Sjællandske.dk