Løsladt kæreste til dræbt kvinde: Min verden brød sammen

På et døgn mistede 55-årige Bent Laugesen sin kæreste og blev anholdt og sigtet for at dræbe hende. Natten til torsdag blev han løsladt igen. Læs om hans mareridtsdøgn, hvor hans 40-årige kæreste blev fundet dræbt af knivstik på et kirkekontor i Sneslev.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Siden onsdag formiddag har der været vendt op og ned på 55-årige Bent Laugesens liv. Hans 40-årige kæreste blev onsdag formiddag fundet dræbt af knivstik i halsen på kirkekontoret ved Sneslev Kirke ved Ringsted.

- Vi var lige flyttet sammen, men tirsdag kom hun ikke hjem. Jeg faldt i søvn på sofaen, men vågnede klokken 3 og ringede til politiet. Det kunne jo være, hun var kørt galt, men de havde ikke registreret noget på hende. Om morgenen skrev jeg til hendes datter, og vi aftalte, at jeg kørte derover, fortæller Bent Laugesen.

Han og den dræbte blev kærester i starten af november, men havde kendt hinanden i fem til seks år. De var begge gift, men forlod deres respektive ægtefæller for at være kærester. Nu skulle de bygge en fremtid sammen, siger Bent.

Men sådan skulle det desværre ikke blive.

Min verden brød sammen

Da han kom over til sin kærestes datter onsdag formiddag, var politiet på vej ud derfra, og den ene betjent, som han kender, sagde til ham, at hans kæreste var fundet død.

- Jeg sagde bare 'det er løgn - det kan ikke være rigtigt', og så brød jeg sammen, fortæller Bent, som kort derefter fik endnu et chok, da han blev anholdt for drabet.

- Der brød min verden sammen. Jeg havde lige fået at vide, at jeg havde mistet min kæreste, og så blev jeg sigtet for at have dræbt hende.

Han blev iført en DNA-dragt, mens en forbipasserende nysgerrigt så ham blive ført væk af betjentene, og politiet fik spærret parrets hus af og tog deres biler med.

Løsladt sent torsdag

Også den dræbtes 67-årige eksmand blev anholdt onsdag. Han er nu varetægtsfængslet frem til den 28. januar for drabet, mens Bent Laugesen blev løsladt sent torsdag aften efter at være blevet undersøgt og afhørt.

- De beholdt mit tøj, og så jeg fik stukket en togbillet i hånden og kunne så ellers tage hjem til Falster fra Roskilde iført en træningsdragt fra politiet og et par kinasko. Jeg fik dog lov til at få mine nøgler til huset, fortæller Bent, der stort set ikke har sovet i nat.

- Jeg har det ad helvede til, og jeg har været ved lægevagten og få noget at slappe af på. Jeg tror ikke, jeg helt forstår det hele endnu. Engang imellem kommer det lige op, og så bryder jeg fuldstændigt sammen.

Stadig sigtet

Hvad der skal ske nu, ved han ikke helt. Ligesom sin nu dræbte kæreste har han tre børn. De tager sig af ham, fortæller han, men i aften - nytårsaften - vil han bare gerne være derhjemme hos kærestens hund.

Ove Pedersen, der leder efterforskningen i Midt- og Vestsjællands Politi, vil ikke kommentere TV ØSTs oplysninger om Bent Laugesen. Men han bekræfter, at en 55-årig mand officielt stadig sigtet i sagen. Han tilføjer, at man ikke bare fra den ene dag til den anden fjerner sådan en sigtelse, og at sagen nu bliver undersøgt til bunds. Men politiet mener, at den 55-årige ikke umiddelbart har noget med drabet at gøre, siger han.

Den 40-årige dræbte kvinde var ansat som graver ved Sneslev Kirke. Hun efterlader sig tre børn.