Lokalt dagblad angrebet med fyrværkeri: – Det kunne have brændt det hele ned

Politiet er netop nu i gang med at undersøge en alvorlig hændelse, der udspillede sig på Søgade 6 i Ringsted tidligt anden juledag. Vidner søges.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Klokken 6.52 lørdag morgen modtog alarmcentralen en melding om, at der var brand i en bygning på Søgade 6 i Ringsted. Det skulle vise sig at være forårsaget af formentlig noget fyrværkeri smidt ind ad brevsprækken, oplyser vagtchef Henrik Jørgensen fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV2 ØST.

quote Det er selvfølgelig alvorligt at smide fyrværkeri ind gennem en brevsprække

Henrik Jørgensen, vagtchef, Midt- og Vestsjællands Politi

Han forklarer, at der er tale om fyrværkeri eller lignende, som er blevet smidt ind ad brevsprækken til Dagbladet, der har til huse på adressen, hvor det efterfølgende har sat ild til noget post eller en skraldespand inden for døren.

Selvom det umiddelbart ligner drengestreger, er sagen alvorlig, understreger vagtchefen.

- Det er selvfølgelig alvorligt at smide fyrværkeri ind gennem en brevsprække, især når der ikke er nogen til stede. Det kunne have brændt det hele ned, siger han og tilføjer:

- Vi har været dernede og lave det, vi kalder for en brandundersøgelse, efter branden er slukket.

Søger vidner

Ifølge vagtchefen er skaderne på bygningen begrænset, men videre efterforskning skal nu vise, om det er muligt at finde gerningsmændene.

- Vi efterforsker sagen videre – det er vi i gang med nu – og ser også på, om vi kan finde noget overvågning – samt eventuelt nogle vidner, som måtte have set noget 6.52 i morges, siger Henrik Jørgensen og tilføjer:

- Vi hører meget gerne fra vidner.

Vidner til sagen kan ringe ind med oplysninger på 1-1-4.

Motiv skal undersøges

Umiddelbart er der ingen indikationer på, at Dagbladet skulle være særligt udvalgt til at modtage den noget uønsket forsendelse i brevsprækken. Men at det netop er Dagbladet, det er gået udover, er ifølge vagtchefen et element i efterforskningen.

- Det kan både være drengestreger eller noget andet, siger han og tilføjer:

- Det er klart noget, vi ser, om vi kan løbe op.

Indsatsleder: Potentielt alvorligt

Indsatsleder ved Midt- og Sydsjællands Brand og Redning i Ringsted, Michael Lose, oplyser til TV2 Øst, at beredskabets indsats på stedet var ganske begrænset, da branden næsten var gået ud af sig selv, da brandvæsnet ankom.

- Branden opstod formentlig som følge af noget fyrværkeri, som havde antændt et tråd-stativ til aviser inden for døren, forklarer han og tilføjer:

- Indsatsen var dog begrænset – vi var der i 30 minutter og brugte ni liter vand. Branden sådan set var gået ud, da vi ankom. Der var kun gløder i aviserne.

Arbejdet for brandfolkene bestod derfor i at lufte ud i bygningen. Røg fra branden var trængt ind i Dagbladets lokaler, oplyser indsatslederen. Han lægger imidlertid ikke skjul på, at situationen potentielt kunne have været meget værre:

- Ved en sådan melding på et sådant tidspunkt, kan der potentielt være mange mennesker i ejendommen – så det kunne sagtens have været langt værre, siger han og forstå, at beredskabet derfor var til stede med fuldt mandskab.

Branden blev ifølge brandvæsnet opdaget af en nabo til Dagbladet, som kunne lugte røg, da vedkommende kommer ud i opgangen klokken lidt i syv.

TV2 ØST har forsøgt at få en kommentar fra Dagbladet i Ringsted, med det har ikke været muligt at træffe en talsperson før artiklens udgivelse.