Lokale låner penge til købmanden

Folk fra Jystrup er ikke blege for at spæde til, når den lokale Dagli’Brugs har brug for hjælp. De har på fem dage rejst et stort beløb til butikken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Borgerne i den lille by Jystrup på Midtsjælland stod klar med hjælp, da et ombygningsprojekt for Jystrup Dagli'Brugs skulle finansieres. 130 lokale borgere og virksomheder har på fem dage skudt tilsammen 141.000 kroner i foretagendet ud fra et såkaldt crowdlending-princip, skriver DAGBLADET Ringsted.

- Det er overvældende, at interessen er så stor. Vi havde måske regnet med 20 interesserede, siger formand for brugsforeningen Kristian Schou.

- Vi har fået henvendelser fra virksomheder, der gerne ville låne os hele beløbet, men vi valgte at lade så mange som muligt få chancen og satte derfor en grænse på 5000 kroner per indlån.

På grund af den enorme interesse har bestyrelsen ifølge avisen nu valgt at hæve det totale indlånsbeløb fra 200.000 til 300.000 kroner.

Crowdlending - en ny finansieringsmulighed

Crowdlending er ikke at forveksle med crowfunding, som har vundet indpas de seneste par år. Crowlending handler om, at man som privat eller virksomhed kan søge om lån, som flere lånegivere kan bidrage med.

Renten og tilbagebetalingsperioden aftaler man selv med den enkelte lånegiver. Man går uden om banken, og låneforholdet er direkte mellem privatperson/virksomhed til privatperson/virksomhed.