Lokal optimisme efter gode nyheder: Ingen nye smittede i corona-hotspot

Efter en periode med mange coronasmittede i Sorø og Ringsted Kommuner, er der ikke meldt om nogen nye smittede det seneste døgn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter flere uger med corona-smitte i Ringsted og Sorø Kommuner ser det ud til at gå den rigtige vej. I løbet af de seneste dage er antallet af nye smittede faldet markant, og i det seneste døgn, er der ikke konstateret nogen nye smittet i hverken den ene eller anden kommune.

quote Det er selvfølgelig rart at se, at indsatsen med at bryde smittekæderne har haft en effekt

Henrik Hvidesten (V), borgmester i Ringsted Kommune.

 - Det er selvfølgelig rart at se, at indsatsen med at bryde smittekæderne har haft en effekt, siger Henrik Hvidesten (V), borgmester i Ringsted Kommune.

Smitten i Ringsted begyndte i slutningen af juli efter at flere medarbejdere fra slagteriet Danish Crown blev konstateret smittet. Siden da har slagteriet også taget konsekvensen og lukket ned i 14 dage. Henrik Hvidesten, hans kollegaer i kommunen og myndighederne har siden arbejdet på højtryk for at inddæmme smitten.

- Det har været en travl periode, både for mig, men også alle der gør en ekstra indsats. Blandt andet plejepersonalet på plejehjemmene, der har måtte yde en ekstra omsorg, da vi måtte indføre besøgsrestriktioner, siger Henrik Hvidesten.

Henrik Hvidesten, borgmester i Ringsted Kommune.
Henrik Hvidesten, borgmester i Ringsted Kommune. Foto: Jesper Truelsen - TV 2 ØST

Dog betyder de positive tal ikke, at kommunen nu kan begynde at slappe af. Tværtimod.

- Det betyder jo ikke corona er væk. Det kan sagtens komme hurtigt igen, siger Henrik Hvidesten.

Fremgang i Sorø Kommune

I Sorø Kommune er der også fremgang at spore i dagens coronatal. Fra den 7. til 13. august er fem personer konstateret smittet, mens der de seneste 24 timer altså ikke er konstateret nogen nye smittetilfælde.

- Det er rigtig dejligt. Det er en lidt gladere borgmester, siger Gert Jørgensen (K), borgmester i Sorø Kommune.

quote Der skal ikke meget til det vender igen, så vi sover med støvlerne på

Gert Jørgensen (K), borgmester Sorø Kommune

Han har sammen med myndigheder holdt tæt øje med tallene og lagt en strategi for, hvordan de kunne inddæmme smitten hurtigt, så ikke den bredte sig.

- Det har faktisk været let at lave smittesporingen. De smittede har haft relation til Danish Crown i Ringsted. Men der skal ikke meget til, før det vender igen, så vi sover med støvlerne på. Vi er klar til at rykke ind, siger Gert Jørgensen.

Sorø Kommunes borgmester, Gert Jørgensen (K).
Sorø Kommunes borgmester, Gert Jørgensen (K). Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

I forbindelse med udbruddet i Sorø begyndte kommunen at uddanne egne test-teams og påbegynde en oprettelse af et testcenter. Sidstnævnte er stadig i gang, da kommunen i længere tid har været i dialog med regionen om et testcenter i byen.

- Det har længe været planen at oprettet et testcenter i Sorø, men de planer bliver måske fremrykket nu. Egentlig skulle det have været klar i september, men måske bliver det i slutningen af august, fortæller Gert Jørgensen.

I alt har Ringsted Kommune konstateret 155 smittede, mens man i Sorø Kommune har registreret 81 smittede. I Ringsted mangler alle slagterimedarbejderne stadig at blive teste en gang mere i løbet af den planlagte lukning.

Nye smittede i Ringsted og Sorø Kommuner