Løb 222 kilometer i god sags tjeneste

Bjørn Jensen og Benjamin Olsen løb fra Varde til Ringsted for at varme op til Stafet For Livet, der sætter fokus på kræft.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

42-årige Bjørn Jensen og 28-årige Benjamin Olsen fra Ringsted løb fra Varde klokken 22:00 tirsdag aften og ankom til Ringsted torsdag klokken 18:15. Begge er klar om 14 dage i Ringsted, hvor de skal dyste mod hinanden om, hvem der kan samle flest penge ind på et døgn.  

Kammeraterne besluttede sig for at løbe de 222 kilometer for at sætte fokus på Stafet For Livet, som er et løb, der har til hensigt at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse.

- Vi besluttede os for at løbe turen for at bringe vores holdflag hjem til Ringsted. Det var også en måde at skaffe sponsorer på og skabe opmærksomhed for Stafet For Livet, som vi skal løbe sidst i august, fortæller Benjamin Olsen.

Derfor gør vi det

For de to løbekammerater startede det hele som en fysisk udfordring.

- Til at starte med skulle vi have en udfordring. Jeg løb mit første maraton for 14 måneder siden, og bagefter fik Bjørn mig med på Ultraløb i oktober sidste år, og jeg fik smag for det, fortæller Benjamin Olsen.

Men for de to løbere er det ikke kun den fysiske udfordring, der motiverer dem.

- Det giver en god følelse, at vi hjælper med at samle ind til et godt formål, siger Benjamin Olsen.

Måtte opgive

Bjørn Jensen, som er tidligere dansk mester på 100 kilometer, løb alle 222 kilometer, mens Benjamin Olsen, på grund af en skade i den ene fod, måtte stoppe i Vissenbjerg på Fyn, men cyklede det sidste stykke fra Korsør til Ringsted.

- Jeg løb de første 122 kilometer og cyklede de sidste 47 kilometer, så vi kunne følges i mål. Vi havde en aftale om, at hvis den ene blev skadet, skulle vi gøre, hvad vi kunne for at følge med den anden, siger Benjamin Olsen.

Benjamin Olsens fod var hævet, og han kunne ikke bevæge den, så han havde ikke noget valg.

- Det er virkelig en bitter følelse, og man føler, man svigter sin makker. Men for mig var det Stafet For Livet, der var i centrum, så jeg stoppede for ikke at ødelægge mine chancer til stafetten, siger han.

Alligevel lykkedes det de to mænd at overholde deres løfte om, at begge holdflag skulle løbes i mål.

- Bjørn fik mit flag over i sin taske, så begge er blevet løbet hjem fra Varde til Ringsted, fortsætter han.

Det hårdeste

For Benjamin Olsen, som har løbet 24 maratons på 13 måneder, var det hårdeste, at han blev nødsaget til at give op efter 18 timer – men Bjørn Jensen havde også sine udfordringer.

- For mig var den største udfordring det omskiftelige vejr med kraftige regnbyer, og de seriøse bakker omkring Kolding gav lidt problemer. Derudover skal vi bære rygsækken selv, hvor der er 4-5 kilo oppakning i, og det sætter sit præg, siger Bjørn Jensen.

Vi er konkurrenter

Bjørn Jensen og Benjamin Olsen fulgtes ad på turen fra Varde til Ringsted, men når 24-timers løbet Stafet For Livet begynder, er de konkurrenter.

- Det handler om, hvem der kan løbe flest kilometer, og hvem der kan skrabe flest penge sammen. Vi har en indbyrdes konkurrence, så vi ved ikke, hvad hinanden har af sponsoraftaler, siger Benjamin Olsen.

Sponsorerne betaler for hver kilometer hvert hold løber. Både Benjamin Olsen og Bjørn Jensen er alene på deres hold, mens de resterende hold i løbet rummer omkring 10-20 løbere. Men der er en helt bestemt grund til, hvorfor de har valgt at løbe i alle de 24 timer selv.

- Når man har kræft, lever man med det 24 timer i døgnet og må selv kæmpe med det. Derfor vil vi også selv kæmpe for det, og derfor løber vi hele løbet selv, fortæller Benjamin Olsen.

Overvældende opmærksomhed

Benjamin Olsen og Bjørn Jensen har en videoblog på Facebook, hvor man følger dem på deres løberejse gennem Danmark.

- Vi har lagt en video op fra hvert depot, som cirka er hver 16. kilometer, siger Benjamin Olsen.

Den massive opmærksomhed er kommet bag på de to mænd, som kun havde tiltænkt bloggen til privat brug.

- I starten lavede vi bloggen, så venner og familie kunne følge med – men så eskalerede det, og folk, vi ikke kendte, begyndte at følge os og kommentere på vores videoer. Derfor fortsatte vi med at lægge op, da det var en god måde at skabe opmærksomhed omkring projektet på, fortæller Benjamin Olsen.

Den massive opmærksomhed fra folk gav de to løbere ekstra energi til at gennemføre turen.

- Vi blev overraskede over, hvor mange der fulgte os, så der var lidt pres på skuldrene, så man prøvede hele tiden at holde sig kørende, siger Bjørn Jensen.

De er sikre på, at Stafet For Livet ikke bliver det sidste løb i den gode sags tjeneste.

- Vi fortsætter, så hvis der er andre, der har gode idéer til en god sag, så løber vi gerne et par hundrede kilometer for dem, siger Benjamin Olsen.

Hvis du vil se kammeraternes videoblog på Facebook og høre om deres oplevelser, så klik her.