Lille juleaften blev til juleaften for de socialt udsatte

I går på lille juleaften var der god julemiddag og en lille overraskelse for en gruppe socialt udsatte borgere hos Kirkens Korshær I Ringsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Juleaften byder for de fleste på masser af god mad, en aften med de nærmeste og julegaver under juletræet.

Men det er ikke alle, der har råd eller mulighed for at holde den helt store juleaften. En af dem er Anita Jensen.

Dog fik Anita Jensen også i år mulighed for at nyde godt selskab og en god julemiddag. 23. december afholdt Kirkens Korshær i Ringsted nemlig julemiddag for socialt udsatte og hjemløse.

- Det plejer at være godt, siger Anita Jensen med et smil.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kirkens Korshær holder julemiddag for sociale udsatte.
Kirkens Korshær holder julemiddag for sociale udsatte. Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

Julemiddagen er en fast tradition, og det er Anita Jensen glad for. Hun benytter sig nemlig ofte af Kirkens Korshærs tilbud for social udsatte borgere.

- Jeg kommer her, ford, jeg har nogle psykiske problemer. Så kender jeg de fleste af dem, der er her, for vi er vokset op sammen her i byen. Det er et godt sted, fortæller Anita Jensen. 

Undtaget for Corona restriktioner

Arrangementer for hjemløse og socialt udsatte borgere er gået fri for de seneste coronarestriktioner. Dog må de kun samles 50 personer, og så skal de overholde en række sundhedsfaglige retningslinjer.

De frivillige i Kirkens Korshær knoklede derfor hele dagen for at gøre klar til den store julemiddag, som de alle sammen så frem til.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mikkel Benzner er daglig leder hos Kirkens Korshær og havde set meget frem til deres årlige julemiddag.
Mikkel Benzner er daglig leder hos Kirkens Korshær og havde set meget frem til deres årlige julemiddag. Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

- Når vi er inde og servere, har vi visir eller maske på, og så beder vi deltagerne om at spritte hele tiden. Normalt kan de bevæge sig op til disken for at få serveret deres mad, men vi serverer simpelthen for dem nede ved bordene, fortæller Mikkel Benzner, der er daglig leder hos Kirkens Korshær

Men er der ikke en frygt for at der sker smittespredning her?

quote Jeg synes ikke, jeg har så mange penge, og julen den er dyr for mig i hvert fald. Jeg har nogle store drenge, der også skal have julegaver.

Majbritt Boese, Ringsted

- Jo, det er der, og vi har også vendt det rigtig mange gange. Men vi ved også, at det her arrangement er noget, de glæder sig til i rigtig lang tid. Og vi ved, at mange af dem ikke har andre steder at holde jul. Nogen af dem har ikke noget familie. Så vi ville simpelthen være så kede af at skulle aflyse det her. Så vi synes, vi har gjort alt, hvad vi overhovedet kan, for at det er muligt, siger Mikkel Benzner.

En ekstra lille overraskelse

Der var også næsten fuldt hus til julemiddagen i går med knap 50 deltagere. Arrangementet er både for misbrugere og tidligere misbrugere samt enlige ældre borgere.

Artiklen fortsætter under billedet.

Julemiddagen hos Kirkens Korshær hjælper Majbritt Boese gennem julen.
Julemiddagen hos Kirkens Korshær hjælper Majbritt Boese gennem julen. Foto: Jesper Hald TV2 ØST

Majbritt Boese fra Ringsted er selv på kontanthjælp og et arrangement som dette, hjælper folk som hende, der synes december er en dyr måned at komme igennem.

- Jeg har ikke så mange penge, og julen den er dyr for mig i hvert fald. Jeg har nogle store drenge, der også skal have julegaver. Så at der er det her tilbud i Kirkens Korshær, hvor man kan få en god julemiddag for en 50’er, det, synes jeg, er dejligt. Og maden smager godt, siger Majbritt Boese.

Og udover en god middag fik deltagerne også en lille overraskelse. Lokale erhvervsdrivende havde nemlig været med til at sørge for julegaver som for eksempel gavekort, chokolade og strikketøj til borgerne.