¨

Leder af bofællesskab politianmeldt

Foto: TV ØST

Lederen for et bofællesskab for synshandicappede udviklingshæmmede i Ringsted er blevet politianmeldt af en privat borger. Lederen skulle ifølge politianmeldelsen have opfordret personalet til vold, frihedsberøvelse og mobning af beboerne.

En leder for bofællesskabet Inge Marie i Ringsted er blevet politianmeldt. Det sker, fordi en privat borger har fået henvendelser fra personalet på bofællesskabet, som har kunnet berette om problemerne.

- I mine øjne er det fuldstændig grotekst. De handicappede har jo ingen forsvarsmaskine. De kan ikke forklare sig som du eller jeg kan, siger Henrik Thomsen, der har indgivet politianmeldelsen.

Det hele startede med, at hans kæreste blev fyret af selvsamme leder. Efterfølgende begyndte flere fra personalet at henvende sig til Henrik Thomsen om, hvad de havde oplevet. I går tog han affære og sendte en anmeldelse til politiet.

- Jeg er meget overbevist om, at noget har fundet sted. Jeg nægter at tro på, at så mange mennesker kan fortælle mig den samme løgnehistorie, siger han.

Ekstrem alvorlig situation

Han rettede også henvendelse til Ringsted Kommune. Bekymringen fik kommunen til at foretage et ekstraordinært tilsyn på hjemmet. Den nye tilsynsrapport viser, at situationen på Bofællesskabet Inge Marie er problematisk.

- Det er en sag, som vi tager ekstremt alvorligt. Når vi får nogle indikatorer på, at der er nogle ting, som ikke er for gode, så tager vi det alvorligt, siger Lars Bøjesen, der er Konstitueret Social og Sundhedsdirektør i Ringsted Kommune.

Fritstillet for tjeneste

Sagen har nu fået Bestyrelsen for Mariehjemmene til at fritstille lederen for tjeneste med henblik på en senere afskedigelse.

- Det, der bliver belyst i den her tilsynsrapport, tyder på, at der har været en helt utilfredsstillende grad af professionalisme i håndteringen af de her ting, siger Jesper Maarbjerg, Bestyrelsesformand for Mariehjemmene.

02:11 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App