¨

Lås svigtede: Tonstung maskine væltede af vogn

Foto: TV ØST

En mange ton tung rammemaskine faldt tirsdag formiddag af en blokvogn ved Ringsted. Uheldet skete, da overdelen roterede under kørslen.

En svigtende låseanordning var efter alt at dømme årsagen til et uheld i Ringsted tirsdag formiddag, hvor en tonstung såkaldt rammemaskine faldt af en blokvogn.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV ØST.

- En lås svigtede, så rammemaskinens overdel kunne køre rundt. Det ødelagde vognens balance og fik kæderne, der holdt maskinen på vognen, til at springe. Derefter faldt vognen på jorden, forklarer indsatsleder Jacob Trøst til TV ØST.

Man ved endnu ikke, om låsen svigtede af mekaniske eller menneskelige årsager.

Uheldet skete i en rundkørsel på Østre Ringvej klokken 10.10, og først ved 17-tiden kunne maskinen køre tilbage på blokvognen og transporteres væk.

Ingen var i fare

Jacob Trøst oplyser, at ingen var i fare i forbindelse med hændelsen.

- Følgebilen meldte om problemet med det samme, den lagde mærke til det, og blokvognen stod stille, da kæderne gav efter og sprang, siger indsatslederen. Kun en enkelt lygtepæl blev ramt ved uheldet.

I første omgang var meldingen, at det var en kran, der var blevet tabt, men politiet oplyser nu, at det rettelig var en rammemaskine, der bruges til pilotering og nedsænkning af spunsvægge.

Rammemaskinen fik en del skader ved uheldet, og skal nu på værksted for at blive repareret. Blandt andet skulle maskinens hydraulik-systemer være ramt.

03:28 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App