¨

Landsretten stadfæster: 69-årig eksmand får 12 år for drabet på kirketjener

Obduktionen af kvinden har vist, at såret blev dybere, jo længere bagud mod nakken, våbnet blev ført. Det forklarede overlægen, der som retsmediciner var med til at obducere liget. Arkivfoto. Foto: Frederik Racher

En nu 69-årig mand er onsdag dømt i sagen om drabet på en kvindelig graver og kirketjener ved Sneslev Kirke nær Ringsted. Hun var hans ekskone.

Eksmanden til den 40-årige Jannie Dam Reenberg, som blev dræbt ved Sneslev Kirke tilbage i 2015, blev i oktober sidste år fundet skyldig ved Retten i Roskilde.

Leo Reenberg blev idømt 12 års fængsel, men valgte at anke domme på stedet. Men nu har Østre Landsret stadfæstet byrettens dom på fængsel i 12 år. Der skriver Ritzau.

Den 40-årige kvinde blev fundet død på gulvet i hendes graverkontor ved Sneslev Kirke fredag den 30. december 2015. Hun var dræbt af et knivstik i halsen, og kort efter fundet blev hendes nu 69-årige eksmand anholdt og sigtet for drabet.

DNA-spor fundet på et håndtag i kirkekontoret

Hurtigt koncentrerede politiets efterforskere sig om Leo Reenberg, som hun et par uger forinden havde afbrudt forholdet til. 

Læs også Kæreste til dræbt graver i Sneslev: Sagen slider på mig

Gennem hele forløbet har den 69-årige mand nægtet sig skyldig i drab.

Men beviserne i form af blandt andet teleoplysninger om, hvor den tiltaltes og offerets mobiltelefoner befandt sig, har overbevist retten om det modsatte.

Desuden blev spor af hans dna-profil fundet på et håndtag i kirkekontoret.

Endelig fortalte vidner om en blå Peugeot, der var blevet set nær gerningsstedet på det relevante tidspunkt. Netop en sådan bil var Leo Reenberg kørende i.

Læs også Ankesag: Eksmand nægter sig skyldig i drab ved Sneslev Kirke

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App