Landsretten stadfæster: 69-årig eksmand får 12 år for drabet på kirketjener

En nu 69-årig mand er onsdag dømt i sagen om drabet på en kvindelig graver og kirketjener ved Sneslev Kirke nær Ringsted. Hun var hans ekskone.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Eksmanden til den 40-årige Jannie Dam Reenberg, som blev dræbt ved Sneslev Kirke tilbage i 2015, blev i oktober sidste år fundet skyldig ved Retten i Roskilde.

Leo Reenberg blev idømt 12 års fængsel, men valgte at anke domme på stedet. Men nu har Østre Landsret stadfæstet byrettens dom på fængsel i 12 år. Der skriver Ritzau.

Den 40-årige kvinde blev fundet død på gulvet i hendes graverkontor ved Sneslev Kirke fredag den 30. december 2015. Hun var dræbt af et knivstik i halsen, og kort efter fundet blev hendes nu 69-årige eksmand anholdt og sigtet for drabet.

DNA-spor fundet på et håndtag i kirkekontoret

Hurtigt koncentrerede politiets efterforskere sig om Leo Reenberg, som hun et par uger forinden havde afbrudt forholdet til. 

Gennem hele forløbet har den 69-årige mand nægtet sig skyldig i drab.

Men beviserne i form af blandt andet teleoplysninger om, hvor den tiltaltes og offerets mobiltelefoner befandt sig, har overbevist retten om det modsatte.

Desuden blev spor af hans dna-profil fundet på et håndtag i kirkekontoret.

Endelig fortalte vidner om en blå Peugeot, der var blevet set nær gerningsstedet på det relevante tidspunkt. Netop en sådan bil var Leo Reenberg kørende i.