Landsbyhus får fire millioner

Efter mange år ser det nu ud til at Gyrstinge får sit landsbyhus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

20 års kamp nærmer sig kulminationen. Med et bidrag på fire millioner kroner fra Lokale & Anlægsfonden er planerne om at bygge et landsbyhus i Gyrstinge nu tæt på at blive realiseret. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

- Nu er der ingen tvivl om, at vi får lavet et eller andet, men vi er stadig ikke helt i hus med ønskeprojektet, konstaterer Jens Andersen, der er formand for Fonden Landsbyhuset.

Huset skal være en art udvidet idrætshal, som også skal rumme mødelokale, caféområde, køkken og et minivandrerhjem, og alt i alt skønner Jens Andersen, at det vil komme til at koste 17 millioner kroner.

- Men vi ved det ikke, før det har været i udbud, bemærker han. Det skal nu afklares, for økonomien er efterhånden så god, at initiativtagerne håber på at kunne tage det første spadestik til september.

Kommunen har nemlig tidligere givet tilsagn om at bidrage med 5,1 million kroner, Realdania er også klar med et millionbeløb, EU giver en halv million kroner til inventar og endelig har borgerne i Gyrstinge selv indsamlet et par millioner kroner gennem roehakning, salg af juletræer og det årlige sponsorcykelløb i september.

Sidstnævnte gennemføres i år 5. september - måske kombineret med et spadestik ...