¨

Landmand må betale bøde

Foto: TV ØST

89-årig landmand fra Tvindelstrup ville i fængsel efter straf for at have renset sig egen tagrende. Men nu tvinges han i stedet til at betale bøde på 10.000.

Den 89-årige landmand Niels Kristensen fra Tvindelstrup ved Ringsted havde set frem til 10 dage i fængsel, fordi han havde renset sin egen tagrende på en ulovlig måde. Men her til morgen oplyser han til DR P4 Sjælland, at ordensmagten pure nægter smider ham i brummen.

- De vil ikke smide en 89-årig mand i spjældet, siger de. I stedet vil de gøre udlæg, siger en lettere skuffet Niels Kristensen, der havde set frem til at prøve at sidde i fængsel for første gang i sit lange liv.

Sagen blev en realitet fordi Arbejdstilsynet kom forbi en dag, hvor han stod en sikkerhedskasse på sin frontlæsser og rensede sine tagrender i næsten tre meters højde. Det fortalte Landbrugsavisen.dk

Da det er en gård, er det også en arbejdsplads, og så må han rette sig efter arbejdstilsynets regler.

 Og dét brud på reglerne betød i første omgang en bøde på 25.000 kr. Men efter at have anket dommen blev den nedsat til 10.000 kr. eller ti dages fængsel. Niels Kristensen tog uden at blinke mod de 10 dage i fængsel.

 Her til morgen fortæller han så, at han ikke har været opmærksom på, at hvis den dømte har penge at betale en bøde med, kan dommen ikke konverteres til fængsel. Samtidig er han også kommet op i en alder, hvor man stort set aldrig får effektueret en fængselsdom.

 Reglerne om tagrenderensning giver han dog ikke meget for.

 - Det er jo fuldstændig åndsvagt. Det er Østtyskland om igen, siger Niels Kristensen til P4 Sjælland.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App