Lærere har fået nok

Et stort flertal af lærerne overvejer at forlade jobbet. Det viser rundspørge, som Danmarks Lærerforening har lavet i Ringsted og Sorø.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I en rundspørge, som Danmarks Lærerforening har lavet blandt sine medlemmer, svarer henholdsvis 68,7 procent fra Ringsted Kommune og 73,1 procent fra Sorø Kommune, at de i det seneste år har overvejet at forlade lærerfaget. De tskriver DAGBLADET Ringsted.

- Det er nok møntet på uvisheden om, hvordan lærernes situation ser ud efter den 1. august. Der er mange ukendte ting i forbindelse med folkeskolereformen, såsom den understøttende undervisning og lektiehjælp. Hvad er det for en størrelse? Og hvordan skal det organiseres? Lærerne bliver beklikket på deres faglige stolthed, siger Mogens Larsen, kredsformand i Ringsted-Sorø Lærerforening, til DAGBLADET Ringsted.

- Det skyldes måske også hele den retorik, der blev brugt for et år siden både i forbindelse med lock-outen, men også med folkeskolereformen, hvor Christine Antorini talte om en ny og spændende undervisning. For er min undervisning så ikke spændende nu, spørger Mogens Larsen.