Kyssetyv hævede 16.000 kroner

En 68-årig kvinde fra Ringsted har fået stjålet 16.000 kroner fra sin konto, efter at hun hjalp en person med at finde vej og som tak fik et kys på kinden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et kys som tak for venligheden har formentligt ført til, at en 68-årig kvinde fra Ringsted nu har fået lænset sin konto for 16.000 kroner. Tirsdag formiddag blev hun kontaktet af sin bank, der undrede sig over, at der var blevet hævet 16.000 kroner på kvindens konto.

Hun opdagede, at hun manglede sit dankort og 1300 kroner i kontanter, der lå i hendes pung. Selv gætter hun på, at tingene er blevet stjålet fra hende, da hun mandag eftermiddag var i Føtex for at handle.

Spurgte om vej

På parkeringspladsen blev den 68-årige kvinde kontaktet af en udenlandsk kvinde, der stod med et kort over Danmark og spurgte om vej til København. Da den 68-årige havde hjulpet hende, fik hun et kys på kinden og et knus.

I mellemtiden har en mand, som stod ved hendes bil i baggrunden, formentligt snuppet kreditkort og penge fra hendes taske i bilen.

Den fremmede kvinde er blevet beskrevet som:

  • Romansk af udseende
  • Cirka 35 år
  • 165-170 centimeter høj
  • Almindelig af bygning
  • Sort mellemlangt hår
  • Iført tørklæde, kort jakke formentligt med leopard-mønster og sorte bukser
  • Hun talte et ukendt fremmedsprog og medbragte et Danmarkskort

Der er ingen beskrivelse af manden.

Kontanthævningerne med det stjålne dankort foregik efterfølgende i banker på Torvet i Ringsted, og lokalpolitiet i Ringsted hører gerne fra personer, der har bemærket de 2 personer enten ved Føtex eller på Torvet i Ringsted, eller som kan give oplysninger om deres identitet. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Mænd narrede 18-årig

I december var en 18-årig kvinde fra Næstved udsat for stort set samme trick, da hun sad og ventede på bussen i Roskilde. Her kom 2 mænd hen og satte sig på hver sin side af hende. Den ene spurgte, om hun ville have et kys, men selv om hun sagde nej, trak han hende ind til sig.

Imens har den anden mand formentligt stjålet hendes telefon, som manglede efterfølgende.

Læs også: 18-årig pige snydt af kyssetyv

Pas på din kode

Politiet opfordrer i øvrigt folk med dankort og andre kredit- eller betalingskort til at være ekstra opmærksomme på at beskytte/skjule kortets PIN-kode under indtastning af den i betalingsautomaten.

Stil dig for eksempel tæt på tastaturet eller beskyt koden med den frie hånd. Kontroller om nogen står uforholdsmæssigt tæt på dig, når du skal taste koden og vær ikke bange for at gøre opmærksom på din utryghed, hvis du føler dig ”overvåget”.

Uden PIN-kode er kredit- og betalingskortene intet værd for en tyv.