Kvartet spreder glæde - blæser coronakrisen et stykke

Vi skal alle holde afstand, men fire spillemænd fra Ringsted skaber sammenhold gennem musikken for tilskuere på altanerne i Ringsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I en tid, hvor alle får besked på at holde afstand, er der alligevel måder at være sammen på. Det har en gruppe spillemænd fra Ringsted erfaret, efter de er begyndt at træde op foran boligblokke og altaner i Ringsted.

- Det er jo trist alt det andet, så det her skulle gerne gøre folk glade, siger Niels Holdt, medlem af Ringsted Kvartetten, som spiller euphonium.

quote Det var en fantastisk oplevelse

Niels Hold, Ringsted Kvartetten

Søndag var det på Prinsessevænget i Ringsted, hvor tonerne af Poul Schierbecks melodi til sangen Det er i dag et vejr strømmede op mellem altanerne, hvor beboerne stod og nød musikken – på afstand.

Det samme gjaldt for orkesteret.

- Altså normalt står vi meget tættere for at kunne mærke hinanden bedre, men vi holder et par meters afstand, forklarer Niels Holdt.

Varm modtagelse

Koncerten på Prinsessevænget er fjerde af sin slags på kort tid. I torsdags trådte Ringsted Kvartetten op hele tre gange på forskellige steder i Ringsted gågade til stor applaus fra de tilhørende:

- Det var en fantastisk oplevelse, siger Niels Holdtog hans kammerat Holger Back, der spiller trombone, supplerer:

Læs også
Holder gejsten oppe med morgensang: - Hverdagen er lidt tung for tiden
Læs også
Holder gejsten oppe med morgensang: - Hverdagen er lidt tung for tiden

- Det vigtigste var den varme modtagelse fra dem, der deltog og dem, der klappede fra vinduerne.

Han fortæller, at inspirationen til at give koncert i Ringsted har de hentet sydpå:

- Ideen stammer fra de optagelser, vi har set fra Italien, som også har spredt sig til andre dele af Danmark, hvor man ser folk stå sammen - dog stadig på afstand - og have kontakt fra altan til altan med musik. Det tænkte vi, at det kunne vi også gøre i Ringsted.

- Folk har brug for det

Koncerten på Prinsessevænget skete på opfordring fra Nina Fjordside, som havde set Ringsted Kvartettens optræden i byen om torsdagen på Facebook:

- Det var hyggeligt og godt, men jeg havde ikke troet, at der ville være så mange. Det var herligt, og jeg tror, at folk har brug for det lige nu, siger hun.

Artiklen fortsætter under billederne.

Mange mødte op for at høre musikken.
Mange mødte op for at høre musikken. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST
Mange mødte op for at høre musikken.
Mange mødte op for at høre musikken. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Og hendes naboer var også begejstrede:

- Jeg synes, at det lød dejligt. Det vil vi have mere af, siger Bente Lecanda.

- Det var meget spændende. Når du sidder hjemme hele tiden i to uger, så er det dejligt, så mit hjerte føler varme. Det var spændende, siger Anna Tomaszawska begejstret, som stod på altanen og hørte Ringsted Kvartetten.

I næste uge er det beboerne på Vilhelm Andersensvej i Ringsted, som kan se frem til at Ringsted Kvartetten lægger vejen forbi.