¨

Køleskab og dåser bliver dumpet i naturen

Foto: TV ØST

Ringsted Kommune får flere og flere henvendelser i forhold, at der ligger affald i skovene, på rastepladser og andre grønne områder i kommunen.

I løbet af de seneste måneder har Ringsted Kommune fået et stigende antal henvendelser fra borgere, der fortæller om efterladt affald i skove, på rastepladser og andre grønne områder i kommunen. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

- Affaldet stammer sandsynligvis fra private, da der er tale om blandet affald som flasker, dåser, papir og pap i plastiksække, men der er også større emner imellem, som for eksempel et køleskab, oplyser jordbrugsteknolog i Ringsted Kommune Bettina Fisker.

Affaldet bliver ikke altid smidt på kommunens egne arealer, men det er ofte kommunen, der modtager indberetningerne. Hvis der ikke er afsender på affaldet, er det grundejeren, som skal sørge for, at affaldet bliver fjernet.

- Det ikke tømningen af de kommunale affaldsspande, der er det store problem, men derimod aflæsninger af mange sække affald i naturen. Hverken ni sække dåser eller et køleskab kan være i en skraldespand til småt affald og madpapir. Vi har ligeledes en udfordring med henkastning af mindre affald som cigaretskod, dåser med mere, påpeger Bettina Fisker overfor DAGBLADET Ringsted.

Ringsted Kommune opfordrer derfor til, at man anmelder henkastet affald til politiet, hvis man har konkrete beviser for synderen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App