¨

Købmænd advarer kommunen i Føtex-sag

Føtex i butikscentret RingStedet regner lidt for kreativt, når det kommer til kvadratmeterne. Det mener De Samvirkende Købmænd.

Dansk Supermarked regner kreativt. Det mener direktør John Wagner fra De Samvirkende Købmænd, skriver DAGBLADET Ringsted.

Sagen handler om Føtex i butikscentret RingStedet. Da varehuset blev opført, måtte dagligvarebutikker i henhold til Planloven ikke være på mere end 3000 kvadratmeter, men Dansk Supermarked ønskede et varehus på knap 4000 kvadratmeter, så det blev delt i to.

Nu er der kommet en ny planlov, som tillader dagligvarebutikker på op til 3500 kvadratmeter, og derfor vil Dansk Supermarked nu slå de to afdelinger sammen. Og det kan godt lade sig gøre at klemme dem sammen på 3500 kvadratmeter - hvis altså man trækker nogle dele fra. Dansk Supermarked medregner derfor ikke nogle kontorer og personalefaciliteter, kiosken, bageriudsalget, kundeservice og gulvet foran kasserne - det kaldes for en »centerarkade«.

- De regner meget kreativt! Men hvis kommunen godkender det, vil vi se på, om de holder det inden for lovens grænser. Er det ikke tilfældet, kan der blive tale om en sag, hvor vi klager til Naturklagenævnet, siger John Wagner til DAGBLADET Ringsted.

Udviklingschef Benny Thomsen fra Dansk Supermarked afviser, at koncernen regner kreativt.

- Overhovedet ikke. Både kommunen og vi overholder loven, og vi kunne ikke drømme om andet, siger han.

 

/Ritzau

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App