Kandidat til toppost i landbruget er fra Ringsted

Viceformand i Dansk Landbrug, Michael Brockenhuus-Schack, er kandidat til posten som Peter Gæmelkes efterfølger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Michael Brockenhuus-Schack har besluttet, han vil stille op som kandidat til at afløse Peter Gæmelke, når denne stopper ved Dansk Landbrugs ekstraordinære delegeretmøde 3. juni.
Det skriver Landbrugsavisen.

"Det er en stor beslutning at træffe at efterfølge Peter Gæmelke, der har været en meget markant figur i en lang årrække. Og så på et tidspunkt, hvor landbruget står over for meget store udfordringer, og i øvrigt er i færd med at skabe en ny, stor organisation. Det er en stor mundfuld, men jeg har besluttet, at den er for spændende til, at jeg kan lade den ligge," siger Michael Brockenhuus-Schack til Landbrugsavisen.

Michael Brockenhuus-Schack er 48, landmandsuddannet, agronom og tidligere bankmand, senest afdelingsdirektør i Danske Bank.

Siden 1995 har hans hovedsatsning været landbruget på Giesegaard ved Ringsted, som ifølge landmandskollegaen Povl Fritzner har en størrelse, så man kan sætte fasaner ud, uden de løber over til naboerne de første par dage.

I 2007 avancerede han efter en årrække som Tolvmandsudvalgets repræsentant i Dansk Landbrugs bestyrelse til viceformand efter den afgående viceformand Henrik Høegh.

Siden da har hans strategiske overblik og hele indsats aftvunget respekt i vide kredse. Og altså langt ind i det jysk-fynske område.

Michael Brockenhuus-Schack, er medlem af styregruppen, den såkaldte "firebande", og er dermed én af hovedarkitekterne bag den kommende, nye landbrugsorganisation.

Michael Brockenhuus-Schack er gift med Ulla og har to børn.