¨

Kæmpelager med ulovligt fyrværkeri

Foto: TV ØST

Fingerulykke med kanonslag førte til beslaglæggelse af halvandet ton ulovligt fyrværkeri.

En fyrværkeriulykke, der kostede en 14-årig tre fingre i Slagelse, førte politiet på sporet af et kæmpelager med ulovligt fyrværkeri på en gård i Allingemagle ved Ringsted.

En 50-årig mand på gården blev anholdt og sigtet for det ulovlige lager, som politiet skønner til mellem ét og halvandet ton, bl.a. chrysantemumbomber. Politiets jurister vil mandag afgøre, hvad der videre skal foretages over for manden.

Fyrværkeriet lå forskellige steder på ejendommen, og politiet tilkaldte militæret og indsatslederen fra brandvæsenet.

Hvis fyrværkeriet var blevet antændt, så var huset og formentlig også naboejendommen blevet beskadiget, vurderer Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

I løbet af natten blev det ulovlige fyrværkeri fjernet fra ejendommen.

Den fyrværkeriulykke, der ledte politiet på sporet af lageret, skete søndag aften. Der mistede en 14-årig dreng tre fingre og en del af håndfladen, da han - tilsyneladende alene - ville sprænge et kanonslag på Skovvejen i Slagelse. Hånden blev så ødelagt, at han måtte overføres til Universitetshospitalet i Odense.

Via flere led kom politiet på sporet af lageret i Allingemagle.

- Vi er sikre på, at kanonslaget stammer fra lageret. Ulykken viser, hvor farligt det ulovlige fyrværkeri kan være, siger Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.
/ritzau/

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App