Julemænd og nordlys: Kæmpe lysshow indtager Ringsted

Frem til den 23. december kan du blandt andet besøge Nordpolen og Julemandens gaveværksted i Ringsted.

Kalenderen afslører, at der kun er én måned til juleaften.  

Hvis du har brug for at komme i julestemning, så er det måske en idé at tage et smut forbi Christmas Wonderland i anlægget i Ringsted, hvor du vil blive mødt af julelys i alverdens afskygninger. 

- Den er designet, så man følger en rute, der tager en igennem alle de forskellige scenerier, der er understøttet af musik og dufte af eksempelvis brændte mandler, siger Nadja Sandberg Kalnæs, der er marketingchef hos virksomheden Lumagica, der står bag lysparken.

Lysfestivalen strækker sig over en rute på 1,5 kilometer og tager blandt andet besøgende forbi Nordpolen, julemandens gaveværksted og en skov fyldt med slik.

Artiklen fortsætter under billederne 

image00001
Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST
image00004
Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Det er andet år, juleglade børn og voksne kan lade sig imponere af det overvældende lysmekka i Ringsted. Sidste år lagde 55.000 vejen forbi.

- Fordelen for os er, at vi mest er en udendørs oplevelse. Vi har også et telt med mad, drikke og livemusik, men vi er uden for og på den måde, er vi corona-venlige, siger Nadja Sandberg Kalnæs.

Du sidder måske nu og tænker, hvor lang tid det mon tager at få alt lyset sat op. Svaret er 14 dage. Når det kommer til strømforbruget, vil de fleste måske blive en smule overraskede:

- Det kræver faktisk ikke så meget, som man måske kunne tro. Vi har fået det omregnet og alt vores LED og sceneriet, det svarer cirka til, hvis man er derhjemme, og der er 17, der ser fjernsyn på hver deres TV.

Festivalen holder åbent alle fredage, lørdage og søndage frem mod jul. I december har Christmas Wonderland også åbent på udvalgte hverdage.  

image00017
Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST
image00020
Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST
image00005
Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST
image00014
Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST