Jobmesse i Ringsted: Mit job er blevet outsourcet

Tirsdag er der for andet år jobmesse i Ringsted Kongrescenter. Kommunen har nemlig omkring 800 ledige.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er omkring 800 ledige i Ringsted. 

Så tirsdag er der jobmesse i kommunen, hvor alle er inviteret. Der er 34 virksomheder og seks uddannelsesinstitutioner repræsenteret på messen. 

Én af de fremmødte er Lene Villumsen, som er jobsøgende. 

- Jeg er i den situation, at jeg er blevet sagt op, fordi mit arbejde er blevet outsourcet. Jeg har arbejdet som økonomiassistent i mange år, siger hun til TV ØST.

- Så jeg er ude på markedet nu for at finde et nyt arbejde. 

Andet år med jobmesse

quote Jeg er ude på markedet nu for at finde et nyt arbejde

Lene Villumsen, jobsøgende

Lene Villumsen håber at få åbnet nogle muligheder. At få lagt sit CV ud forskellige steder.  

- Jeg tror ikke, det er nogen skade til, at man kan få sagt ansigt på og sige goddag, siger Lene Villumsen.

Det er andet år jobmessen afholdes i Ringsted Kongrescenter. Det er dog større i år, hvor salen er taget i brug. Sidste år brugte de kun sidefløjen i kongrescentret. 

​Der er både en kortsigtet strategi og en langsigtet strategi ved messen: Den kortsigtede er at matche arbejdsgiver og arbejdssøgende i dag. Den langsigtede er at folk kan lave et CV, som arbejdsgiveren så kan kigge i senere. 

Ti nye medarbejdere

Der er en del virksomheder inden for bygge, anlæg og service her i dag. Én af dem er Torben Eriksen, som er direktør ved SB Entreprise. Han er mødt op på messen, fordi han leder efter håndværkere til både København og resten af Sjælland. 

- Vi deltager i år for første gang. Nu er den jo kun to år gammel, så det vil vi bruge den til i år, det er foruden at promovere vores virksomhed i kommunen, så har vi også muligheden for via nogle nye store byggesager og boligsagerat skal lave en elementfabrik, hvor vi skal lave træelementer. Og der håber jeg at finde tidligere medarbejdere fra træelementfabrikken her i byen, som måske går ledige i dag, siger Torben Eriksen.

- Jeg har allerede fået et par gode CV'er ind. Så jeg har i hvert fald allerede én, der skal ansættes i morgen til en byggeplads i København. Så jeg håber, inden dagen er omme, at vi har fået ti nye medarbejdere, som skal ansættes henover foråret og sommeren.