Japanerne elsker svinekød fra Ringsted

Slagteriet Danish Crown i Ringsted åbnede i sommer en ny Japanafdeling. Det er en succes, og slagteriet håber at ansætte flere medarbejdere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De fleste eksportvirksomheder her i regionen er trængte på grund af den internationale økonomiske krise.Sådan er det bare ikke for Danish Crown i Ringsted. Japanerne er nemlig vilde med dansk svinekød, og i sommer startede slagteriet en særlige japanafdeling med 80 ansatte.

I Ringsted kan de levere præcis de udskæringer som japanere efterspørger, og midt i en krisetid betyder det arbejdspladser.

Hvert år sælges der dansk svinekød til Japan for ca. 3,5 miliarder kroner. Det svarer til mere end en tredjedel af den samlede danske varereksport.

Præcis hvor meget Danish Crown tjener på japaneksporten vil de ikke ud med, men at det er en god forretning er ingen hemmelighed, fortæller driftsleder Allan Blak, der illustrer forretningsmodellen ved at vise et stykke dansk flæsk:

- I Danmark koster det her måske 25 kroner i butikken, men når vi har snøret det sammen til en rulle kan vi sælge det i Japan for hvad der svarer til 100 kroner.

Japanerne er meget kritiske med hensyn til kvalitet. Vægten på en vare må for eksempel kun afvige nogle få gram fra den aftalte standard. Produkterne skal være fuldkommen ensartede, og så stiller de meget høje krav til hygiejnen. Alt sammen noget de kan honorere på slagteriet i Ringsted.