¨

Jakob Søndergaard efter læseprojekt: Jeg læser hver dag

Foto: TV ØST

På Byskovskolen i Benløse kører projektet "Drengedansk". Det skal få drengene i 8. klasse til at læse mere og bedre. Det er noget Jakob Søndergaard har oplevet.

30 minutter om dagen. Det er tiden de 40 drenge i 8. klasse på Byskovskolen i Benløse skal læse. 

De er en del af projektet "Drengedansk", der skal få skolens drenge til læse mere og bedre. En af dem der deltager i projekter, er Jakob Søndergaard fra 8. BA.

- Jeg har fået øjnene lidt op for bøger, og hvad man også kan bruge tiden på derhjemme i stedet for bare at se fjernsyn, siger han.

For Jakob Søndergaard er det nemlig ikke nok at læse kun i skolen.

- Jeg er begyndt at læse derhjemme hverdag, siger han. 

Opbakningen til projektet glæder da også dansklærer i 8.BA Finn Andersen. 

- Det er dejligt, at de er blevet grebet, at der er andet end en computer, men også en bog man kan læse, siger han.

Han har siden projektet startede for fire uger siden løbende testet klassen med mærkbarer resultater. Bundniveauet er hævet, og elever der før fik karakteren 00 får i dag 4. 

Netop at få flere af de større børn til at læse mere og blive bedre, er baggrunden for projektet. Pigerne er generelt bedre til at hive en bog frem, derfor halter drengene en smule efter, når det gælder læsningen, mener intiativtager til projektet og dansklærerer på Byskovskolen, Lykke Kronborg. Derfor vil hun sammen med de øvrige lærer forsøge at brede projektet ud på andre klassetrin. 

- Vi håber på, at hvis vi nu tager hul på 6. klasse til næste år, at de kommer i et flow, hvor det stadigvæk er sjovt og cool. Man er ikke en nørd, fordi man læser for sin egen fornøjelses skyld, siger Lykke Kronborg.

 Projektet for skolens 8. klasser slutter i uge 15.

04:15 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App