Ja til kendisser i sidste øjeblik

Mere end halvvejs inde i valgkampen får kampagnen Stemmer på Kanten nu lov til også hænge sine valgplakater op i lygtepælene i Ringsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Linse Kessler og andre kendisser må godt komme op at hænge i Ringsteds lygtepæle, skriver DAGBLADET Ringsted.

På et byrådsmøde i aftes sagde 11 mod 10 politikere ja til en ansøgning fra kampagnen »Stemmer på Kanten«, der arbejder for at få flere socialt udsatte til at stemme.

Dårlig timing

Enhedslistens Jan Jakobsen var ligesom resten af rød blok, Radikale og Liberal Alliance positiv overfor plakaterne, men kritiserede, at afgørelsen først blev truffet i aftes, når ansøgningen kom i september.

- Det nærmer sig det uartige, at man ikke har behandlet det lidt hurtigere, sagde han ifølge DAGBLADET Ringsted.

Læs også: Zornig skuffet over nej til kendisplakater

Projektleder Mikael Lindholm fra Stemmer på Kanten glæder sig over tilladelsen til at hænge plakater op, men ærgrer sig også over timingen.

- Det er godt nok sent - mindre end en uge før valget. Men vi skal se, om vi kan bruge tilladelsen til noget. Spørgsmålet er, hvordan det ser ud på vores lager. Vi har jo prøvet at få plakaterne ud at arbejde, siger han.

Flere nej'er

TV2 ØST har tidligere skrevet om kampagnen, som tidligere formand for Børnerådet, Lisbeth Zorning Andersen fra Lolland, står bag.

Hun og kollegerne har tidligere oplyst til TV2 ØST, at de også har fået nej til at hænge kendisplakater op i Lolland, Sorø, Slagelse og Kalundborg Kommuner.

På plakaterne er blandt andre skuespiller Peter Mygind, filminstruktør Per Fly og sanger Poul Krebs at finde. Begrundelserne for at sige nej til plakaterne har eksempelvis været, at plakaterne kunne forvirre vælgerne til at tro, at det også var muligt at stemme på de kendte ansigter.