¨

IT-supportere udannes til arbejdsløshed

Foto: TV ØST

13 ud af 15 lærlinge fra den nye IT-supportuddannelse i Ringsted står uden job, after de til maj har aflagt deres svendeprøve.

'Tillykke med uddannelsen og velkommen til arbejdsløshed.' Denne besked får 13 uf af 15 lærlinge på den nye IT-supportuddannelse i Ringsted, når de i slutningen af maj aflægger deres svendeprøve. Det skriver P4 Sjælland.

En af de uheldige computereksperter, der snart kan se frem til et svendebrev, er 28 årige Martin Weber fra Slagelse.

- Det her er min 3. uddannelse. Først teknisk designer, så multimediegrafiker og nu IT-supporter. Det er skræmmende, at man ikke aner om, der kommer penge ind på kontoen om et halvt år, siger han.

Det er en helt ny erhvervsuddannelse, der er struktureret, så man kan bygge flere trin på ved at læse videre. Men det tiltaler ikke mange af de unge IT-supportere, der helst vil undgå boglige uddannelser.

Chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening Simon Neergaard erkender problematikken:

- Vi opbyggede en række nye erhvervsuddannelser efter trin-metoden. Så hvis der ikke er noget arbejde til IT-supporterne lige nu, kan jeg kun anbefale dem at gå videre med overbygningsuddanelsen. Men hvis det på længere sigt viser sig, at den 2,5-årige udannelse ikke fører til beskæftigelse, så vil vi nedlægge den, siger han. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App