¨

Institutioner skal ikke holde ferielukket

Foto: TV ØST

Selvejende daginstitutioner må selv bestemme om de vil holde sommerferielukket.

Selvejende daginstitutioner må selv bestemme, om de vil følge den kommunale strategi med at holde lukket i særlige perioder af sommerferien. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

Lederen af interessefællesskabet Projekt Børnepasning, Michael Engell Hansted fra Ringsted, har skrevet til socialminister Benedikte Kiær (K) for at få undersøgt, om selvejende daginstitutioner skal følge den ferielukning, som de kommunale institutioner bliver pålagt i mange kommuner.

I svaret, som er sendt fra Kontoret for Børn i ministeriet, fremgår det klart, at de selvejende institutioner selv må bestemme, om de vil holde lukket eller ej.

Svaret vækker glæde hos Thomas Vangsaa, der er formand for forældrebestyrelsen i den selvejende institution Sct. Georgsgårdens Vuggestue og Børnehave i Ringsted.

- Tilbagemeldingen fra Socialministeriet stemmer fint overens med vores egne tanker. Vi har ikke kunnet forstå, hvorfor vi som selvejende institution skulle være underlagt kommunens bestemmelser, så længe vi overholder den økonomiske aftale med kommunen.

Han er ikke i tvivl om, at meldingen fra Socialministeriet vil få betydning fremover.

- Jeg tror, det er sidste gang, Sct. Georgsgården holder sommerlukket. Alle argumenter taler imod at holde lukkedage. Besparelsen er så forsvindende lille, og hvis vi holder åbent, vil det betyde bedre service overfor forældrene, siger han til DAGBLADET Ringsted.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App