I Ringsted skulle Danmarks bedste politihunde findes

Hunde og deres hundeførere dystede om, hvem der er Danmarks bedste i forskellige politihunde-discipliner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der skulle jagtes fiktive forbrydere, findes spor og bides, da der i denne weekend i Ringsted blev afholdt danmarksmesterskaberne i Dansk Politihundeforening.

Der var 11 øvelser, som man typisk kender som opgaver for politihunde, der skulle dystes i. Det vil sige lydighed, anholdelsesopgaver, eftersøgninger, spor og gerningssteder.

- Vi giver dem point efter hver øvelse. Når weekenden er overstået, kårer vi en danmarksmester i hver klasse, siger Lars Bræmhøj, formand for Dansk Politihundeforening.

Læs også
Vindere i DM for politihund røg i vandet
Læs også
Vindere i DM for politihund røg i vandet

Deltagerne er både hunde og førere, der arbejder i politiet, men også civile, der har interesse i at træne deres hunde som politihunde. 

- Der er en del politihundeførere med, men langt størstedelen af de medlemmer, vi har i Dansk Politihundeforening, er faktisk civile. Der er også politifolk, når de holder op og går på pension, der vælger at være civile bagefter, siger Lars Bræmhøj.

Lars Bræmhøj, formand for Dansk Politihundeforening.
Lars Bræmhøj, formand for Dansk Politihundeforening. Foto: Camilla Bøgeholt Lund - TV2 ØST

Albert gik efter førstepladsen

En af deltagerne var den seks år gamle hund Albert og ejer Anne Andersen.

- Vi blev fanget af, at man som almindelig civil person også kunne træne i Dansk Politihundeforening. Da vi fik ham (hunden, red.), blev han allerede trænet i det som hvalp, og det er en livsstil, man bliver fanget af. Det tager mange timer, men det er skidesjovt, siger Anne Andersen, der deltog fra hundeforeningen Skovbo PH.

Anne Andersen ved endnu ikke, hvilken placering de får, men der var og er masser af udfordringer, når man træner som en politihund.

- Det er rigtig fascinerende, at det ikke kun er hunden, der skal gøre noget, det er også føreren, så det er samarbejdet mellem hund og fører, som giver resultaterne, og så er det jo fantastisk, hvad hundene kan bruge deres næser til. Det er nogle superkloge og skarpe hunde. Jeg tror, at det er det, der har fanget mig, siger Anne Andersen.

Anne Andersen med hunden Albert.
Anne Andersen med hunden Albert. Foto: Camilla Bøgeholt Lund - TV2 ØST

Dem der kom på podiet havde også en helt særlig præmie i vente, fortæller Lars Bræmhøj.

- De bliver fejret ved at få medaljer, og så har vi et stort vandbassin, og der kaster vi alle vinderne i bagefter. Det er prisen for at vinde et danmarksmesterskab - det er, at man bliver våd, siger Lars Bræmhøj.


Nyhedsoverblik