I Ringsted lukker børnehaven klokken 20

Det kan være rigtig svært at få arbejde og børnehentning til at hænge sammen. Men i Ringsted har man fundet en ordning, så familier med skæve arbejdstider også kan få skæve pasningstider.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kastaniehaven i Ringsted er en af de få danske børnehaver, som har længe åbent. I Ringsted er det muligt at få passet sit barn om aftenen og om natten. Eksempelvis koster det cirka 500 kroner, at få sit barn passet fra 17 til 20 alle ugens dage.

I Ringsted Kommune har man erkendt at specielt en gruppe af forældre er meget afhængige af fleksibiliteten.

- I en kommune som vores, hvor der er så mange pendlere, er vi simpelthen nød til at kunne tilbyde dem den fleksibilitet, siger Tulle Olsen (LA), som er formand for Børneudvalget i Ringsted Kommune.

Det er kun i fire kommuner i hele Danmark, hvor man eksempelvis kan få passet sine børn om natten. I vores region er det i Slagelse og Ringsted. Generelt er der ikke mange tilbud til forældre med skæve arbejdstider i de danske kommuner.

- Ringsted ligger nok i top to inden for fleksibilitet, men generelt ser det rigtig skidt ud i de danske kommuner, siger Michael Engell Hansted, som er projektleder i interesseorganisationen Projekt Børnepasning.