I Ringsted er anden juledag lig med løb

I godt 30 år har Ringsted Motionsklub afholdt en lidt anderledes tradition anden juledag. De inviterer nemlig til juleløb.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Køen er lang. Meget lang. Den går ud af lokalet i Ringsted Hallen og hele vejen ud til pakeringspladsen.

Der er nemlig flere hundrede mennesker, der er stimlet sammen her på anden juledag. De er kommet for at løbe det traditionsrige og årlige juleløb.

quote Vi har faktisk løbet i ti år nu

Jonas Berg, deltager i juleløbet

Det bliver arrangeret af Ringsted Motionsklub, også kaldet RIMO.

- Jeg kan faktisk ikke huske, hvor længe det er stået på. Det er fra langt før min tid, siger Peter Dorff Hansen og griner.

Han er en af de frivillige arrangører, der gør det muligt for 250-300 motionister at kunne samles på den fem kilometer lange rute hvert år.

- Klubben startede i 80'erne så i hvert fald siden da, siger han.

Starten er gået, og de mange motionister sætter i gang.
Starten er gået, og de mange motionister sætter i gang.

Hyggelig og venlig familiefejde

De to fætre fra Glumsø, Jonas Berg og Jacob Lillelund har deltaget i løbet de sidste mange år.

- Vi har faktisk løbet i ti år nu, siger Jonas Berg og bliver suppleret af fætter Jacob:

- Så det er ti års jubilæum.

De er afsted hele familien med kærester, forældre og søskende. Og de har en intern konkurrence, som der umiddelbart synes at være stor prestige i.

- Vi er lidt en familie, der godt kan lide at konkurrere, så der er resultatlister fra sidste år, siger Jonas Berg.

- Der er lavet statistiker over, hvem der gør det bedst, tilføjer Jacob Lillelund, som sidder med en overdimensioneret stor kongekrone på hovedet.

Den symboliserer, at han var hurtigst i familien sidste år. Og den får lov at sidde et år endnu for fætter Jonas måtte se sig slået ved årets løb.

De to fætre Jacob Lillelund (tv.) og Jonas Berg (th.) kæmper hvert år med familien om kongekronen, der altså pt. tilhører Jacob Lillelund.
De to fætre Jacob Lillelund (tv.) og Jonas Berg (th.) kæmper hvert år med familien om kongekronen, der altså pt. tilhører Jacob Lillelund.

Det handler om glæde

Men det kærlige drilleri og de små konkurrencer er netop ånden i RIMO's juleløb. Der er plads til alle, og alle kan sætte deres eget mål for dagen. Ruten er på fem kilometer.

De fleste af deltagerne er her ikke på bekostning af julefrokosten. De er her som supplement for at få bedre plads til den gode mad.