¨

Hunde sporede tyve over 10 kilometer

Foto: TV ØST

Det lykkedes natten til tirsdag tre af politiets hunde at spore to tyve på en strækning på 10 kilometer.

De tre politihunde Trucker, Basil og Holger gik natten til tirsdag 10 kilometer med snuderne i jorden over snedækkede og isede marker på jagt efter to indbrudstyve, der havde forsøgt at begå indbrud i en ejendom på Valsømaglevej ved Ringsted.

Det fortæller vagtchefen ved Midt- og Vestsjællands Politi til DAGBLADET Ringsted.

Den 10 kilometer lange sporingstur endte ved en gård ved Allindelille. Her lykkedes det for de tre hunde at lokalisere de flygtende tyve, som forsøgte at gemme sig på et høloft.

Stolte af hunde

De to mænd blev anholdt og skal tirsdag have en snak med politiets indbrudsgruppe.

- Vi er ret stolte over vores politihunde. Det er noget af en opgave, de har været på med at spore tyvene over så lang en strækning, siger en stolt vagtchef til DAGBLADET Ringsted.

Det var en beboer på ejendommen på Valsømaglevej, som opdagede tre tyve, som var i færd med at begå indbrud. Den ene stak af til fods, mens de to andre tog flugten i en bil. Bilen kom dog ikke så langt, for på Valsømaglevej kørte den fast i en snedrive, og tyvene fortsatte deres flugt til fods.

Står måske bag flere indbrud

Mens den ene tyv helt forsvandt, lykkedes det altså for de tre politihunde at spore de to flygtende over den 10 kilometer lange strækning.

- Vi har fastslået identiteten på den ene anholdte. Han er 34 år og fra Rumænien. Men vi ved ikke med sikkerhed, hvem den anden er. Vi har en mistanke om, at de også kan have begået et indbrud på Haraldstedvej, lige som vi skal have tjekket, om de kan sættes i forbindelse til andre indbrud i området, siger vagtchefen til DAGBLADET Ringsted.

De to anholdte er tirsdag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App