Hot at være brandmand

Det har længe været en træg affære at tiltrække deltids-brandmænd. Især udkantsområderne har været ramt af manglende søgning. Men i Ruds Vedby har man fundet en brand god løsning på problemet, så her strømmer ansøgerne til.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ikke nemt at finde folk til at slukke brande i provinsen. Lige nu søger Falck deltidsbeskæftigede brandmænd til mindst 13 af deres brandstationer i vores region. Et af stederne er Ruds Vedby. Her har man fundet en simpel løsning, som har fået ansøgerne til at strømme til.

- Vi har været rundt i alle borgernes postkasser med en seddel, hvor vi skriver, at vi søger deltidsbrandmænd, siger Karsten Kiil Kristensen, Brandstationsleder, Falck, Ruds Vedby.

Derudover har brandvæsenet været synlige ved sociale lejligheder i byen. Indtil videre er der 18 ansøgere til fire stillinger, hvilket overrasker lederen af brandstationen.

- Jeg har aldrig set noget lignende, siger Karsten Kiil Kristensen, Brandstationsleder, Falck, Ruds Vedby.

Den simple form har altså fået ansøgerne til at hige efter iltflasker og brandmandsuniformer.

- Da jeg fik sedlen i hånden, så ringede jeg til dem med det samme for at høre, hvordan man kan søge. For det her er bare noget jeg skal, siger René Knudsen, ansøger til en af stillingerne.

Det er ikke kun mændene, der vil løbe med brandslanger. Der er også en kvinde blandt ansøgerne.

-Jeg er ikke den type, der skal sidde stille og trille tommefingre. Altså, jeg har to små børn derhjemme, men det er ikke nok udfordring for mig. Jeg skal ud og foretage mig noget andet samtidig, siger Anette Moltke, ansøger.

Hun mener, at det gør en forskel, at annoncerne bliver delt rundt i byens postkasser i stedet for at læse om det i en avisannonce.

 

 

Som et ekstra trækplaster betaler Falck for uddannelsen som brandmand. Ansøgningsfristen er tirsdag den 24. august klokken 19.