¨

Hollywood-stjerne besøger Ringsted: - Jeg har et forhold til Midtsjælland

Hollywood-skuespilleren Viggo Mortensen viste i dag sin nye film Falling i en biografen i Ringsted. Han har familiære rødder i området.

Den profilerede skuespiller er født i USA af en amerikansk mor og en dansk far, Viggo Peter Mortensen, der blev født i Vigersted ved Ringsted. Derfor har Viggo Mortensen – sønnen – et særligt bånd til området. Foto: Signe Kaalund - TV2 ØST

Han er især kendt som Aragorn fra den eventyrlige trilogi Ringenes Herre.

Men lørdag gæstede den halvt danske Hollywood-skuespiller Viggo Mortensen sin danske hjemstavn i Ringsted.

Han er vant til at være foran kameraet som skuespiller, men nu er han sprunget ud som instruktør og manuskriptforfatter med filmen Falling.

Jeg har familie her. Jeg har et forhold til Midtsjælland i det hele taget

Viggo Mortensen, skuespiller, instruktør og manuskriptforfatter

Og det var netop den film, han var mødt op for at præsentere til forpremiere i biografen MovieHouse i Ringsted – et ikke helt tilfældigt valg.

- Jeg har familie her. Jeg har et forhold til Midtsjælland i det hele taget. Så når jeg præsenterer i København og andre steder i Europa, kan jeg også lige så godt gøre det i Ringsted, siger den nyudklækkede filminstruktør.

Den profilerede skuespiller er født i USA af en amerikansk mor og en dansk far, Viggo Peter Mortensen, der blev født i Vigersted ved Ringsted. Derfor har Viggo Mortensen – sønnen – et særligt bånd til området.

- De mennesker, jeg kender her, familier og venner, glæder jeg mig til at se, hver gang jeg kommer på besøg, lyder det fra Viggo Mortensen.

Filmen Falling har også personligt præg, fortæller Viggo Mortensen. Selvom historien er fiktiv, så er den blandt andet skabt ud fra minder om skuespillerens forældre og hans barndom.

Traileren til filmen kan du se nedenfor.

Begejstret biografejer

Det er Michael Obel, der ejer MovieHouse i Ringsted. Han tog selv kontakt til Viggo Mortensen for at høre, om han havde lyst til at præsentere filmen i Ringsted. Og biografejeren er mildest talt begejstret for, at det kunne lade sig gøre.

- Det er jo fantastisk. Han er en kæmpe filmskaber. Og når en Hollywood-stjerne med danske rødder kommer forbi vores biograf, spreder han jo glæde og minder folk om, hvorfor det er fedt at gå i biografen, siger Michael Obel.

Artiklen fortsætter under billedet.

Michael Oben er begejstret for, at Viggo Mortensen ville lægge vejen forbi den midtsjællandske biograf. Foto: Signe Kaalund - TV2 ØST

Biografejeren er ikke ene om at være begejstret over stjernens besøg. Billetterne til arrangementet blev revet væk på under 24 timer. Derfor åbnede de endnu en forpremiere i en anden af biografens sale.

En af de flere end 100 gæster med billet var Nina Nielsen fra Kværkeby.

- Det er interessant emne med demens. Og selvom han altid har boet i USA, føler man alligevel, han har lidt med området at gøre i kraft af hans familiære relation, fortæller hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Det er interessant emne med demens. Og selvom han altid har boet i USA, føler man alligevel, han har lidt med området at gøre i kraft af hans familiære relation, fortæller en af gæsterne, Nina Nielsen. Foto: Signe Kaalund - TV2 ØST

Luka Gottschalk var også glad for udsigten til at se både filmen Falling og Viggo Mortensen. Han var taget hele vejen fra Ballerup for det.

- Det er en film, jeg har glædet mig til, da jeg er meget glad for Viggo Mortensen. Og når han selv er til stede i biografen, er det jo et must, lyder det.

Filmen har officiel premiere i danske biografer den 5. november.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App