Holdt ekskæreste fanget i lejlighed

En 26-årig kvinde gennemlevede et mareridt, da ekskæresten tilbageholdt hende og truede med at slå hende ihjel. Nu er han idømt otte måneders fængsel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 46-årig mand fra Ringsted blev fredag ved retten i Roskilde idømt otte måneders fængsel for frihedsberøvelse af og trusler mod sin 26-årige ekskæreste. Kvinden blev bundet på hænder og fødder, hvorefter manden truede med at slå hende ihjel og huggede en kniv i gulvet tæt ved hendes hoved, mens han sad overskrævs på hende.

Ifølge Dagbladet mødte kvinden op i mandens lejlighed i Ringsted få timer efter, at forholdet var afsluttet, da den 46-årige mand sendte adskillige sms'er samt en billedbesked, hvor han havde kronraget sig, med en tekst om, at han kunne finde på at gøre mere.

Begge troede, at de kunne snakke stille og roligt sammen, men den 46-årige mand var jaloux på den unge kvindes kontakt med den mand, hun har to børn med. Han var sikker på, at hun ikke fortalte ham sandheden om en sms, hun havde modtaget tidligere på dagen.

Tingene accelererede, da kvinden ikke ville lege "sandhedens time" med ham. Efter at have bundet hende og hugget kniven i gulvet, bandt han kvindens ben med en ledning til en stolpe i stuen, så hun måtte støtte på skuldrene og det øverste af ryggen.

Da han gik ned til hendes bil for at finde hendes mobiltelefon, lykkedes det hende at komme fri. Hun sprang 4,5 meter ned fra første sal for at undslippe, og hun kunne herefter søge tilflugt hos naboen.

/ritzau/