¨

Hjerteblod genopliver Radio Joy

Foto: TV ØST

I morgen genopstår Radio Joy i Ringsted. Det er lokalradioens leder, der har givet radioen en saltvandsindsprøjtning med sine egne penge.

Radio Joy har været lukket de sidste ti dage, men i morgen kan man igen tune ind på lokalradioen og høre dansktop. Det er radioens leder, Hanne Christensen, der nu sætter alt ind for at redde sin elskede radio.

- Jeg fortrød simpelthen, og gik ned i banken og skrabede, hvad jeg havde sammen, så radioen kan køre videre, siger hun.

I alt fik hun skrabet 20.000 kroner sammen. Saltvandsindsprøjtningen gør, at radiostationen kan sende "Sjællands Gladeste Radio", som der står på radioens hjemmeside, året ud.

Mangler 23.000 kroner

Radio Joy overlever primært af penge fra Mediesekretariatet, men fordi huslejen er blevet dyrere og de faste udgifter er steget, kan økonomien ikke løbe rundt. Den lille Ringsted-radio får svar i december på, om de kan få 140.000 kroner i støtte i stedet for de nuværende 117.000 kroner.

- Så vi håber, det lykkes, men vi kan ikke vide noget før december, siger Hanne Christensen.

Radiostationen har 22 år på bagen, og Hanne Christensen har været frivillig i radioen de sidste 20 år. Men det er ikke kun radioen, hun elsker.

Hendes tidligere kæreste var manden bag Radio Joy. Hun mistede ham for seks år siden.

"Jeg lovede at gøre alt"

- Da han begyndte at blive dårlig, blev vi enige om, at jeg skulle køre radioen videre. Jeg lovede at gøre alt for, at den ikke stoppede med at sende, fortæller hun.

De lovede også hinanden, at de heller ikke måtte putte egne penge i radioen.

- Men det har jeg sgu gjort nu. Jeg kunne simpelthen ikke lade være, siger hun.

Hanne Christensen fortæller, at hun vil blive ved til den bitre ende – så længe, det er muligt at skaffe pengene.

00:31 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App