Hjemmeværnet vil rømme kasernen i Ringsted

Ifølge værnets eget forslag til ny struktur skal kasernen i Ringsted sælges.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Står det til Hjemmeværnet, skal Ringsted om nogle år ikke længere have en kaserne. Hjemmeværnet skal rømme kasernen, og så skal Forsvaret sælge den. Det fremgår af et omfattende forslag til en ny struktur, som Hjemmeværnet i dag har sendt til Forsvarsministeriet, skriver DAGBLADET Ringsted.

I forslaget - der skal behandles af partierne bag forsvarsforliget og altså kan blive ændret - anbefaler Hjemmeværnet som det første, at totalforsvarsregionerne Sjælland og København 1. januar samles i én enhed, der skal have hjemme på Kastellet i København.

Det vil berøre 26 medarbejdere på Ringsted Kaserne, og de vil blive forsøgt placeret i den nye region eller andre steder i Hjemmeværnet og Forsvaret.

Tilbage på Ringsted Kaserne bliver Virksomhedshjemmeværnet og Marinehjemmeværnsdistrikt Øst med i alt cirka 60 medarbejdere.

Men også de skal flytte til Storkøbenhavn, når Forsvarets samlede plan for garnisonerne er på plads.

Denne plan skal først forhandles i 2012, men det er meningen, at Forsvaret vil samle de forskellige myndigheder - og altså også Hjemmeværnets myndigheder - på så få adresser som muligt.

Når så en dag kasernen er rømmet, vil Forsvaret sælge de store bygninger.