Hjemmeværnet bliver i Ringsted - foreløbig

Marine- og Virksomhedshjemmeværnet skal blive på Ringsted Kaserne, og det samme skal en del af Totalforsvarsregionens medarbejdere. I hvert fald indtil videre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det besluttede en bred kreds af partier torsdag, da de forhandlede om udmøntningen af forsvarsforliget fra sidste år, skriver Dagbladet.

Hjemmeværnets ledelse havde oprindeligt anbefalet, at Ringsted Kaserne skulle tømmes for aktiviteter og bygningerne sælges. De fem totalforsvarsregioner skal nemlig reduceres til tre, og på Sjælland skal hovedsædet ligge i København.

- Men i mine øjne vil der ikke være fornuft i at lukke Ringsted Kaserne nu og så opdage, at der ikke er plads i København, fortæller Venstres forsvarsordfører, Karsten Nonbo.

Derfor har forligspartierne besluttet indtil videre at bevare i hvert fald en del af hjemmeværnet i Ringsted. Og før der sættes gang i større flytninger, skal der i løbet af 2011 laves en »etablissementsanalyse«, med en vurdering af, hvor der er plads, og hvilke bygninger der kan undværes.

- Det er så min intention, at Ringsted skal fyldes op igen, og her kunne den sjællandske region godt ligge, bemærker Karsten Nonbo.

Leder af Ringsted Kaserne oberstløjtnant Jens Christian Juul er endnu ikke blevet orienteret om den nye aftale og kan derfor ikke kommentere den.

- Men det vil være godt for medarbejderne snart at få at vide, hvordan landet ligger, for det er langt hen ad vejen dem, der er gidsler i denne sag, siger han til Dagbladet.