Hjemmehjælpere svarer igen

Hjemmeplejen i Ringsted oplever, at deres ansatte bliver chikaneret af tilfældige, når de er ude at handle ind for kommunens ældre borgere. Det sker efter, at TV2 har afsløret snyd i hjemmeplejen i København. Men hjemmehjælperne i Ringsted vil ikke finde sig i at blive overfuset for at passe deres arbejde - nu svarer de igen:

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter afsløringerne om snyd i den københavnske hjemmepleje kan hjemmehjælper Dorthe Jørgensen mærke, hvordan folk i byen ser skævt til hende

- Det er drønubehageligt, at skulle stå til regnskab for den svindel der har været i København. Jeg kan jo kun sige, at sådan er det ikke her i Ringsted, men det er som om folk ikke tror på det uanset, hvad du siger, siger Dorthe Jørgensen, der arbejder for hjemmeplejen i Ringsted.

I dag har alle medarbejdere i hjemmeplejen i Ringsted besluttet at bære en badge med påskriften: "Jeg handler for en borger". For det er især, når de er ude at købe ind for de ældre, at de mærker folks mistænksomhed:

- I går da jeg på indkøb for en ældre borger, var der en dame, som kørte ind i min hæl tre gange med hendes indkøbsvogn, fordi hun havde så travlt med at tjekke, hvad jeg havde i kurven. Til sidst måtte jeg vende mig om, og vise hende indkøbsseddelen som jeg var blevet sendt i byen med, fortæller Dorthe Jørgensen.

Det er tv2-nyhedernes afsløringer af københavnske hjemmehjælperes snyderi, der har givet reaktioner. Særligt afsløringerne af at der blev snydt med tiderne, så der var plads til private indkøb har gjort folk vrede.

FOA Midtsjælland har sponseret badgene som skal komme de mistænksomme borgere i forkøbet.

- Det skal ses som en provokation, så folk tænker sig om, inden de lader deres vrede gå ud over en tilfældig hjemmehjælper. Det kan jo ikke passe, at hæderlige mennesker, der passer deres job, skal overfuses af tilfældige forbipasserende, siger Lisbet Nielsen, der er næstformand i FOA Midtsjælland.