Hastighedskampagne fanger 24 fartbøller i Ringsted

Onsdag eftermiddag og aften fik 23 et klip og én blev frakendt kørekortet i Ringsted.

Denne uge er der hos politiet ekstra fokus på hastighed. I den forbindelse blev 24 bilister taget i at køre for stærkt gennem Ringsted, det skriver Midt- og Vestsjælland i døgnrapporten.

Målingerne blev foretaget i Ringsted by på Køgevej ved Kildemarken og på Holbækvej før Ludvig Holbergsvej, hvor det er tilladt at køre 50 kilometer i timen.

Alle kørte så stærkt at 23 af dem fik klip i kørekortet, og én kørte så stærkt, at det betød en betinget frakendelse af førerretten.

- Jeg synes, det er mange, og det er bekymrende. Især når man tænker på, at der lige nu kører kampagne alle mulige steder og på, hvor farlig fart er, siger Thomas Tarpgaard, der er vicepolitiinspektør og leder af færdselsafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi.

- Undersøgelser viser, at selv en lille fartforøgelse er farlig, fordi det skaber så meget energi. Det kan være svært at forstå at der er så stor en forskel, om det er 50 eller 60 kilometer i timen, men der er en kæmpe forskel, tilføjer han.

quote Jeg synes, det er mange, og det er bekymrende

Thomas Tarpgaard, Vicepolitiinspektør og leder af færdselsafdelingen, Midt- og Vestsjællands PolitiDet var en 58-årig mand, der blev målt til at køre 86 kilometer i timen på Køgevej. Derfor skal manden nu op til en kontrollerende teori- og køreprøve for at beholde kørekortet.

Målingerne blev lavet med en laser. Betjentene målte derfor hastigheden på land afstand, og vinkede derefter bilisterne ind til siden, hvor de blev sigtet for fartovertrædelsen.

Sigtet for narkokørsel

Derudover blev en 20-årig mand fra Bjæverskov sigtet fra narkokørsel. 

For udover at have kørt 72 kilometer i timen, testede manden positivt for hash og havde ikke noget gyldigt kørekort. 

Den målrettet indsats fortsætter ugen ud, men Thomas Tarpgaard fortæller, at Midt- og Vestsjællands Politi er ude at måle så meget, som resurserne rækker, også når der ikke kører fartkampagne.

- Opfordringen herfra, uanset om der er kampagne eller ej, er: Overhold altid hastighedsbegrænsningen og kør efter forholdene. Det er både liv og kørekort, man kaster ind i rouletten ved at køre for stærkt.