¨

Handicap-klub truet af lukning

Ringsted Kommune har de seneste to år beskåret handicapområdet kraftigt i bestræbelserne på at få budgetterne til at hænge sammen.

      Nu foreslås det at lukke kommunens klubtilbud for fysisk og psykisk udviklingshæmmede, Klub Svanen på Anlægsvej, skriver DAGBLADET Ringsted.

      Formanden for klubben, Anizette Rasmussen, er bestyrtet over forslaget.

      - Nu synes jeg snart, det kan være nok. De svageste - de udviklingshæmmede - er blevet ramt på alt, hvad de har: Deres botilbud, deres dagtilbud og nu også deres klub. De har jo ikke de samme muligheder som andre og kan sige, så flytter jeg, eller jeg finder en anden fritidsaktivitet. De har ikke andre steder at gå hen.

      Ifølge forslaget, som er med i sparekataloget for 2012, kan Ringsted Kommune spare 200.000 kroner om året ved at stoppe de udviklingshæmmedes aktiviteter i fritidsklubben. 

      I stedet skal de udviklingshæmmede benytte sig af et andet tilbud, Støtte- og Aktivitetscentret, der efter planen skal flyttes til Hyldegården.

      Socialudvalgsformand Britta Nielsen (SF) maner til besindighed.

      - Det er rigtigt, at forslaget er med i sparekataloget, fordi vi skal foreslå halvanden procent besparelse, men der er slet ikke stemning for at gøre noget lige nu. Vi er meget lydhøre over for de høringssvar, der kommer, siger Britta Nielsen til DAGBLADET Ringsted.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App