¨

Gymnastikdrenge med til verdens største gymnastikstævne

Foto: TV ØST

29 drenge fra Ringsted IF, er i disse dage til World Gymnaestrada 2015 i Helsinki. Her mødes 21.000 gymnaster fra hele verden.

Ringsted-Boys. Det er navnet på et hold bestående af 29 drenge fra Ringsted IF, der i disse dage deltager i World Gymnaestrada 2015 i Helsinki.

World Gymnaestrada er verdens største gymnastikstævne med hele 21.000 deltagere fra hele verden.

Henrik Striboldt, delegationsleder for Ringsted-Boys er med til Gymnaestrada for fjerde gang.

- Drengene er fra 12-16 år, og har trænet sammen i rigtig mange år, nogle af dem siden de var fire. Vi er primært et konkurrencehold i TeamGym, men laver også mange opvisninger. Det er interessant at komme til Gymnaestrada hvor vi har mulighed for at kombinere nogle af de fine ting fra konkurrence-miljøet og sætte det ind i et opvisningsshow, siger han i en pressemeddelelse fra GymDanmark.

 - Det unikke ved Gymnaestradaen er, at her møder vi hele verden, og ser, at den interesse vi har for gymnastikken i Danmark, den har man også i alle andre hjørner af verden. Et godt eksempel er ved FIG Gallaen (Fælles galla-show med det bedste fra hele verden red.) hvor en af drengene spørger ’Chile – kan man lave gymnastik der? Og ja det kan de, og oven i købet gymnastik som minder uhyggeligt meget om det vi selv laver. Drengene får øjnene op for, at gymnastikken binder os sammen på tværs af landegrænser og kultur, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App