Grise kan kaste lys over samurai-mord

En noget usædvanlig metode tages nu i brug for at afklare, hvor farligt et samuraisværd egentlig er.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvor farligt er et samuraisværd egentligt? Det er det eneste spørgsmål, Midt- og Vestsjællands Politi mangler at få opklaret, før efterforskningen af mordet, der blev begået i Fjellebro 1. februar, kan afsluttes.

- Vi overvejer i øjeblikket, om vi skal gennemføre et forsøg på Retsmedicinsk Institut, hvor vi skærer i nogle grise, for én gang for alle at få afklaret, hvor farligt sådan et sværd egentlig er, siger vicepolitikommissær og efterforskningsleder René Frederiksen, der ikke kan komme nærmere ind på, hvordan forsøget eventuelt kommer til at foregå.

Det skriver DAGBLADET Ringsted. Drabet fandt sted ved en sammenkomst mellem to mænd og to kvinder. Under et natligt skænderi mellem de to mænd trak den 45-årige sigtede, der er ivrig våbensamler, sit samuraisværd og skar halspulsåren over på det 40-årige offer, der kort efter døde af sine kvæstelser.

Bortset fra griseforsøget er efterforskningen afsluttet, og det er nu op til statsadvokaten at afgøre, om den 45-årige skal sigtes for drab eller vold med døden til følge. René Frederiksen oplyser, at politiets jurister anbefaler, at manden tiltales for drab. Hvornår sagen kommer for retten er ikke afklaret, men det er ikke umuligt, at det allerede bliver i år.