Gps-sender hjalp i vild biljagt

En lille gps-sender gemt i en stjålet Golf GTI hjalp mandag aften politiet i en vild biljagt tværs over Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Ringsted-firmaet SatLink har leveret senderen, og teknisk chef Kim Andersen kunne meter for meter følge bilens færden på sin computer, da han var blevet alarmeret af bilens ejer, skriver Dagbladet.

 

Kim Andersen havde løbende kontakt med vagtchefen fra Midt- og Vestsjællands Politi, som sendte adskillige patruljevogne efter de to biltyve.

Bilen blev stjålet i Næstved, men først ved en motorvejstilkørsel i Borup fik politiet kontakt med bilen. Det fik biltyvene til at sætte farten op.

Af udskrifter fra gps-overvågningen kan man se at hastigheden i Borup steg fra omkring 130 kilometer i timen til lige over 200 kilometer i timen.

 

- Det er rigtigt, at vi eftersatte en Golf GTI på motorvejen, men den slap fra os på et tidspunkt, fordi vi blev nødt til at tage nogle trafikmæssige hensyn, som bilens chauffør ikke tog, siger Jan Lauritzen, politiassistent ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Selvom bilen slap fra politiet på motorvejen, kunne Kim Andersen stadig følge den på sin skærm hjemme i Ringsted. I Hundige stak biltyvene af til fods inden politiet nåede frem.