Godtroende bilforhandler overfører kvart million kroner til svindler

En bilforhandler i Ringsted overførte 222.000 kroner uden mistanke til en person, der udgav sig for at være firmaets direktør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er nemt at være bagklog.

Men en bilforhandler fra Ringsted burde nok have ringet til afsenderen af den mail, som forleden landede i indbakken og anmodede forhandleren om at overføre 29900 Euro svarende til godt 222.350 kroner til en konto i England.

Mailen, som forhandleren i Ringsted ikke studsede nærmere over, var underskrevet firmaets direktør.

quote Vi forsøger at finde frem til vedkommende gennem mail, men ofte er det nogle mails, som er sendt fra Langtbortistan, og så kan vi ikke rigtig gøre noget

Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi

Pengene blev overført uden mistanke, og senere viste det sig, at der var tale om bedrageri.

- Det er rigtig ærgerligt, siger Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi, til TV ØST og tilføjer:

- Vi ser ofte sager som denne, hvor en svindler sender en mail til firmaets regnskabsafdeling og beder om at overføre et større pengebeløb. Det er altså en rigtig god idé lige at ringe til afsenderen og tjekke, om det virkelig er firmaets direktør.

Besværligt efterforskningsarbejde

Han oplyser videre, at der lige nu venter politiet et besværligt efterforskningsarbejde.

- Det er nogle meget besværlige sager. Vi forsøger at finde frem til vedkommende gennem mail, men ofte er det nogle mails, som er sendt fra Langtbortistan, og så kan vi ikke rigtig gøre noget, fortæller Carsten Andersen.

Politiet ønsker ikke at oplyse, hvilken bilforhandler der er tale om.